KÉK FÉNY
Hideg volt a leves - ezért ölte meg a férje a csengeri nőt
A 65 éves Gyula augusztus óta állt kezelés alatt a Nagykállói Pszichiátriai Szakkórházban. A hosszan tartó kezelés végén, tegnap késő délután szállították haza mentővel. Felesége egész nap sütött-főzött, Várta az embert haza. Három gyermekük már rég kirepült a családi fészekből. Azonban tegnap este 10 óra környékén a kontrollálatlan düh emberéletet követelt ismét megyénkben.

Már a számát sem nagyon tudni, hogy ebben az évben hány emberölés történt megyénkben, és a kísérleti szakban maradt esetek száma is drasztikusan nőtt. Volt, hogy egy tréfa miatt hal meg valaki, más félreértés áldozata lett. A családon belüli erőszak, a nőgyilkosságok száma is emelkedik, azonban a csengeri eset abból a szempontból megdöbbentő, hogy semmilyen előzményadat nem merült fel arról, hogy az idős házaspárnak magánéleti gondjai lennének. Legalábbis az általunk megkérdezett, a házaspárt jól ismerő emberek egyöntetűen azt mondták, hogy nem látták jelét konfliktusnak. Azonban egy fontos dologra rávilágítottak: Gyula olykor pszichésen zavart volt - ezért is járt kezelésre.

Párja nem félt tőle, legalábbis soha nem panaszkodott. Tegnap sütés-főzés volt, hozzák haza a Gyulát - emlékeznek vissza a szemközti épületen dolgozó munkások. Késő délután jött meg a mentő. Majd este 10 óra környékén kitört a patália, mert a leves hőmérséklete nem volt megfelelő. Gyula ezt kérte számon élete párjától, majd szó szót követett. A férfi a vitát lezárva egy konyhakéssel többször megszúrta a feleségét. A nő azonnal meghalt, elvérzett. Gyula ezt követően értesítette a mentőket és a rendőrséget - csendben várta, hogy azok odaérjenek. Nem tagad semmit, beismerte tettét.

A nyomozók a 65 éves férfit őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatása indítványozására az illetékes ügyészségen, amit a főügyészség meg is tett. Döntés az előterjesztésről holnap várható a Nyíregyházi Törvényszéken.

- FrissMédia -