SPORT
#magyar válogatott
#olimpia
#rio 2016
#vízilabda
#férfi pólósok
Bánatunkban alaposan kitömtük a brazilok hálóját
A magyar férfi vízilabda-válogatott az ötödik–nyolcadik helyért Brazília ellen szállt vízbe. Kétség sem férhetett a magyar győzelemhez, és a kilencgólos győzelem inkább a brazilokra volt hízelgő. Az olimpiának még nincs vége, az ötödik helyért a görögökkel csapunk össze, szombaton 21.30-kor. A döntőben az olaszokat simán megverő szerbek és a montenegróiakat négy góllal legyőző címvédő horvátok csapnak össze.

RIO 2016

FÉRFI VÍZILABDA
AZ 5–8. HELYÉRT
MAGYARORSZÁG–BRAZÍLIA
13–4 (4–1, 3–0, 4–3, 2–0)
Olimpiai Uszoda, 5000
néző. V: Gomez (olasz), Rezvani (iráni)
MAGYARORSZÁG: Nagy – Vámos 1, Erdélyi 4, Szivós 1, Varga Dénes 2, Varga Dániel 1, Kis G 1. Cs: Zalánki 1, Manhercz, Hosnyánszky, Decker Á. 1, Hárai 1.
BRAZÍLIA: Soro – Crivella 1, Oneto, Baches 2, Da Costa, Perrone 1, Vrlic. Cs: Franco, Alonso, Salemi, Rocha, Guimaraes.
Emberelőny/gól: 6/4, ill. 11/0
AZ 5–8. HELYÉRT
Görögország–Spanyolország 9–7 (1–0, 2–1, 4–3, 2–3)
ELŐDÖNTŐ
Montenegró–Horvátország 8–12 (3–4, 2–3, 1–1, 2–4)
Olaszország–Szerbia 8–10 (0–3, 2–3, 0–1, 6–3)

TOVÁBBI PROGRAM, HELYOSZTÓK (augusztus 20., szombat)
DÖNTŐ

22.50: Horvátország–Szerbia

A 3. HELYÉRT
18.00: Montenegró–Olaszország

AZ 5. HELYÉRT
21.30: Magyarország–Görögország

A 7. HELYÉRT
16.40: Brazília–Spanyolország

Ezt a meccset egyik csapat sem kívánta... A magyarok azért nem, mert a négy közé vágytak, a brazilok pedig már elvégezték a dolgukat, nem sok minden motiválta őket.

Ez természetesen a meccsen is meglátszott. Sok szót kár is rá vesztegetni, mert az első két negyedben tetszés szerint értük el góljainkat, és a brazilok a csöndes hazai közönség előtt csak egyszer tudtak betalálni. (7–1)

A második félidőben sem vettünk vissza a tempóból, szállítottuk a gólokat rendületlenül, és a meccs végére közel jártunk a mócsinghoz. (13–4) Aztán nem lett meg, de a mócsingot ugyebár már megrágtuk két napja...

Valahogy szívesebben láttunk volna ilyen szépségdíjas gólokat a négy közé jutásért, de ez már a múlt. Maradt a cél, hogy megszerezzük az ötödik helyet. Erre minden esély megvan, a következő meccsen a spanyol vagy a görög csapat lesz az ellenfél. Ha nyerünk, ötödikek leszünk. Bár nem ezért jöttünk.

„Erre a pár napra túl kell lépni az elveszített negyeddöntőn – mondta Benedek Tibor az M4 Sportnak. – Hogy hosszú távon sikerül-e, az egy másik kérdés. Nem volt kétségem, hogy a játékosokban még benne volt a düh. Mindenesetre rá kell tenni egy lapáttal, mert az összecsapás az ötödik-hatodik helyért más lesz. Ma úgy tűnt, hogy nagyon ott vagyunk fejben. A görögök és a spanyolok ellen máshogy kell készülni, de mindkettőt meg kell verni, és mindkettőt meg is tudjuk verni.”

„Ha már ide kerültünk, akkor ki kell hoznunk belőle a maximumot – nyilatkozta a távirati irodának Erdélyi Balázs. – Ez egy kötelező győzelem volt. Leginkább a stábért és Benedek Tiborért, aki egész évben dolgozott velünk. Illetve azokért az emberekért, akik otthon még a mai napig is szurkolnak nekünk.”

-Nemzeti Sport-