SPORT
Labdarúgás
Bábeli zűrzavar helyett magyarul – a Kisvárda Master Good edzésén jártunk
Meglehetősen kemény, határozott fellépés, új szabályok, követelmények jellemzik a Miriuta-korszakot. Igaz, még csak két edzésen van túl a csapat, de hamar világossá tette az edző, hogy tévedésnek, lazsálásnak nincs helye. Miriuta a Friss Médiának azt mondta, hogy agresszív, támadó játékra készíti fel a kisvárdai csapatot.

A keddi edzésen világossá vált, hogy a csapatnak - ha teszik, ha nem - a kommunikációs nyelve a magyar. Ezt nyomatékosítva az edzést megelőző eligazításon Miriuta László magyar nyelven beszélt.

A hétfői első edzést a korábbi centerpályán, a vár oldalában, míg a keddit egy másik pályán tartották. Szerdától viszont napi két gyakorlásból álló időszak következik. Az első edzőmeccset a jövő szerdán játssza a csapat, ukrán másodosztályú ellenfél ellen.

Miriuta László egyébként a sportigazgató, Révész Attila felkérésének eleget téve érkezett Kisvárdára. Bevallása szerint nem nagyon követte a kisvárdai csapat munkáját, de 2-3 mérkőzést látott. Ennek ellenére azt mondja, hogy ismeri a csapatot, hiszen kicsi a magyar bajnokság.

A vezetőedző stábunknak úgy fogalmazott, hogy szeretne jobb eredményt elérni, az előző szezonhoz képest előre kell lépni. A játékstílusról szólva azt mondta, hogy mindenki 2-3 gólos győzelmet, szép játékot szeretne látni a pályán, ami véleménye szerint agresszív játékkal elérhető. Erre kell felkészíteni a csapatot, de részletekbe, taktikai elemekbe nem ment még bele.

Ebben az évben nem mennek edzőtáborba, végig Kisvárdán készül a csapat a bajnoki fordulókra - árulja el a vezetőedző. Mint mondja, a kondíció, az erőnlét megvan a csapatban. A végleges keret a tervek szerint a jövő hétre áll össze, hisz nincs sok idő, ugyanis augusztus elején kezdődik a bajnokság. Az első edzésnap az ismerkedésre volt elég. Arra a kérdésünkre, hogy a csapattal milyen nyelven kommunikál, a válasza egyértelmű volt: bár beszélek angolul is, de a magyarnak kell lennie a fő nyelvnek, remélem ezt hamarosan mindenki elfogadja. Addig is munka, munka, munka…

A tavalyi csapatból maradó és a kezdő, hétfői edzésen részt vevő játékosok: Anderson Pico, Teodorosz Beriosz, Délczeg Gergely, Cornel Ene, Gosztonyi András, Hej Viktor, Brana Ilics, Roman Karaszjuk, Kovácsréti Márk, Anton Kravcsenko, Lucas, Bohdan Melnik, Mihai Minca, Sergiu Negrut, Rados Protics, Mihajlo Rjasko

Kölcsönből visszatérő játékos: Zöldesi Illés, új játékosok: Baranyai Ádám, Rubus Tamás, próbajátékos: Nikházi Márk

A második számú csapatból felkerült és jelenlévő játékosok: Elek Ádám, Gyüre Tamás. A héten kapcsolódnak be a munkába: Sztavrosz Cukalasz, Felipe, Gheorghe Grozav, Hugo Seco, Sassá

Távoztak: Horváth Zoltán, Pavlo Lukjancsuk, Patrick Mevoungou, Matija Misic, Vári Barnabás


- FrissMédia -