PUZZLE
Életmód
#idő
#család
#barátok
#hiány
#barátok
#ismerős
Az idő hiánya
Sokszor megfordul a fejünkbe ez a mondat

És nem hiába, mert ha megnézzük, ma a világunkat mindenki siet, rohan, vagy a munka miatt vagy azért, hogy a gyerek ne késsen el az iskolából.

Nem jut idő arra, hogy a fontos dolgokkal is foglalkozzunk. Például ha találkozni szeretnénk valakivel, lehet hogy akkor még ráér de hirtelen mindig közbe jöhet valami, ami egyből más irányba tereli a beszélgetést és a találkozást. Ritka, ha tényleg minden összejön.

Sajnos nem tudunk annyi időt és energiát szentelni a másikra vagy másokra, amennyit mi szeretnénk, mivel az élet nem ilyen egyszerű. Egyszerre nem tudunk mindenhol ott lenni, de ha van elég idő, akkor azt tartalmasan ki kell használni, mert nem tudhatjuk, hogy lesz e még rá alkalom.

Bár alkalom adódik sok az életbe csak nem biztos, hogy észre is vesszük őket.

A család, barátok, ismerősök, mind időt és energiát igényelnek, és hiába van az embernek szabadsága nem biztos, hogy mindenre és mindenkire jut, annyi idő amennyit érdemelnének.

Tudom, hogy amire akarunk időt szánni arra szánunk is, de van, amihez több idő kell. Ha valakinek nagyobb a problémája, mint ahogy mi azt gondoljuk és nem szánunk rá elég időt, azt fogja hinni, hogy le akarod rázni, mert nem érdekel, amit mond, vagy érez, pedig csak arról van szó, hogy KEVÉS AZ IDŐ!!!

Az is szükséges, hogy az ember ne csak másra, hanem magára is tudjon időt szánni. Kell olyan pillanat is, amikor nem másra csak magunkra figyelünk. Nekünk is ugyanolyan igényünk van az időre mint másnak. Valaki egy jó könyvtől, filmtől, masszázstól, wellnestől kapcsolódik ki és van aki inkább társaságra vágyik ilyenkor.

A lényeg, hogy mindig szánjunk időt magunkra és a másikra!


Írta : Nézőné V. Ildikó