AKTUÁLIS
#gátfutás
#Tiszabercel
#Vízügyi Igazgatóság
Az eső sem vette kedvüket a futóknak - fotók
2015-ben rendezték meg az első „GÁTŐR FUTÁST” országos kezdeményezésre a Felső-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság. Ebben az évben immáron ötödik alkalommal hívták a gátra a futni vágyókat. A rajtvonalnál a legfiatalabb csupán két és fél, a legidősebb 68 évet tudhat maga mögött.

A szervezők szándéka a versennyel, hogy hivatásuk fontosságát elismerve tisztelegjenek a vízügyi dolgozók előtt, azok előtt, akik természetes vizeink és vízkincsünk legjobb ismerői. Az árvizek és belvizek elleni védekezésben, a vízgazdálkodási létesítmények fejlesztésében, fenntartásában ugyanis ezen „szolgálattevők” tevékenysége semmivel sem helyettesíthető.

Bár az időjárás nem igazán kedvezett a futás szerelmeseinek, de ennek ellenére is több mint 150 regisztrált amatőr versenyző állt a startvonalhoz. A legrövidebb táv 500, míg a felnőtt táv leghosszabb szakasza 10 kilométer volt.

Stábunk a apróságok versengését követte nyomon.

A verseny az 500 méteres gyerekfutammal óvodás- és alsós kategóriában fél tízkor indult, az 1000 méteres felső tagozatos kategória 09:50 órakor indul el. A felnőtt futam 10.00 órától a tiszaberceli műemlék szivattyúteleptől startolt.

A versenyt az nyeri, aki a tömegrajt után a legrövidebb idő alatt lefutja a távokat.

Az eredményekről később számolunk be.




- FrissMédia -