NAGYVILÁG
Belföld
#mercedes
Autócsodák Nyíregyházán - fotók
A XI. Mercedes-Benz Classic Csillagtúra egyik állomás ezúttal Nyíregyháza volt, ahol 93 szebbnél szebb oldtimer Merci érkezett a megyeszékhely főterére.

A Mercedes-Benz hazai importőre által kétévente megrendezett Classic Csillagtúra résztvevői az idén a közép-magyarországi és észak-alföldi régiót járták be, olyan városokat érintve, mint Mezőkövesd, Hortobágy, Nyíregyháza, Nagykálló, illetve Tokaj.

A túrán résztvevő autóknak egy fontos kitételt kellett teljesíteniük: kizárólag 30 évnél idősebb, vagy a gyártótól "klasszikus" minősítést kapott és korhűen restaurált Mercedes-Benz-modellek lehetnek.

A verseny során megadott idő alatt egy előre nem ismert itiner által meghatározott útvonalat kellett megtenniük a versenyzőknek, egy-egy állomáson márkatörténeti, autó- és típusismereten alapuló feladatokat kell végrehajtaniuk a versenyzőknek.

Az első Mercedes-Benz Classic Csillagtúrát 2003-ban rendezték, akkor 34 oldtimer rajtolt el, majd az évek során egyre nőtt a résztvevők száma, 2017-ben már 84 veteránautó teljesítette a túrát, amelynek végpontja akkor az egri Dobó téren volt.

Nyíregyházára, a Kossuth térre szombaton délelőtt 11-kor gurult be az első kocsi.

Fotóink a nyíregyházi bemutatón készültek.