PUZZLE
#Nagy Magyar Filmteszt
#Görögország
#okostelefon
#nyereményjáték
#Nagy Diák tetsztek
#filmes teszt
#magyar filmek
Akár görögországi utat is nyerhetnek a szabolcsi diákok
Hetedik alkalommal rendezi meg a DUE Médiahálózat a Nemzeti Filmintézet támogatásával a Nagy Magyar Filmtesztet: a vetélkedő első fordulójában a 14-20 év közti diákok február 8-ig válaszolhatnak a kérdésekre. Az idei filmteszt az elmúlt évek kiváló hazai alkotásaira is fókuszál.

Az edukatív játékot azzal a céllal indították, hogy a 14-20 év közötti fiataloknak szórakoztatva adjanak képet és tudást a magyar filmekről, sorozatokról, alkotókról. A játékba a kezdetektől több mint 120 ezren kapcsolódtak be - közölték a szervezők az MTI-vel november 22-én.

Mint írták, a háromfordulós játékba a filmteszt.hu oldalon lehet jelentkezni, ahol 18 kérdésre kell válaszolni magyar filmklasszikusokkal és az elmúlt évek magyar mozifilmjeivel, sorozataival és alkotóival kapcsolatban.

Február 8-ig válaszolhatnak a kérdésekre a diákok a vetélkedő első fordulójában. A résztvevők a Nagy Diák Tesztek applikáció segítségével is kipróbálhatják a tudásukat. A felhasználóbarát app ingyenesen letölthető App Store-ból és a Google Play-ről - olvasható a közleményben.

A második fordulóba az online tesztkitöltésen legjobb eredményt elérő 14 és 20 év közötti játékosok kapnak meghívást. Ebből a fordulóból a legjobb 10 versenyző jut majd a döntőbe, amely jövő év március 1-én lesz az Újpest Rendezvénytérben.

A fődíjat a nyertes választhatja ki egy kétszemélyes görögországi utazás, egy iPhone 14 telefon, vagy egy Samsung Galaxy Z Flip3 közül. A második és a harmadik helyezett jutalma egy-egy okostelefon - áll a közleményben.

-MTI-