KÉK FÉNY
A szabolcsi rendőrök őrizetében a menekülő brit embercsempész
A férfi balesetet szenvedett, miközben gépkocsijában két illegális migránst szállított.

A Csengeri Határrendészeti Kirendeltség és a Nemzeti Adó-és Vámhivatal munkatársai szombaton éjszaka Garbolc külterületén akartak ellenőrizni egy brit rendszámú autót, mely a rendőri jelzésre nem állt meg. A jármű vezetője menekülni próbált, nagy sebességgel továbbhajtott és Rozsályban egy családi ház kerítését kidöntve az épület oldalának ütközött - írja a rendőrség honlapja.

A kocsit egy 45 éves brit állampolgár vezette, rajta kívül az autóban két férfi tartózkodott akik érvényes pakisztáni útlevéllel rendelkeztek, azonban Magyarországon való jogszerű tartózkodásukat nem tudták igazolni.

A rendőrök a balesetben megsérült járművezetőt és két utasát orvosi ellátásuk után előállították a Csengeri Határrendészeti Kirendeltségre.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztályának munkatársai a 45 éves brit férfit embercsempészés bűntette megalapozott gyanújával kihallgatta, mivel az eljárás adatai szerint pénzért segítette volna Nyugat-Európába jutni a két pakisztáni állampolgárt. A nyomozók őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.

A két pakisztáni határsértőt - akik az eljárás adatai szerint Románia felől illegálisan lépték át az országhatárt - az idegenrendészeti eljárás lefolytatása után a csengersimai közúti határátkelőhelyen átadják a román határőrizeti szerv képviselőinek.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A bűncselekmény szervezője vagy irányítója tíz évtől húsz évig terjedő szabadságvesztéssel is sújtható.

- FrissMédia -