PUZZLE
#turizmus
#utazás
#télen
A meleg helyek felé veszik az irányt a magyarok a téli időszakban
Dr. Kiss Róbert Richard Prima Primissima díjas turisztikai szakújságíró az ATV Híradójában arról beszélt, hogy egyre több magyar utazik a dél-európai városokba és a távol-keleti üdülőhelyekre a téli időszakban.

Egyre elterjedtebb jelenség a télből nyárba, vagy tavaszba utazni, így a januári-februári időszakban sokan veszik az irányt a melegebb úticélok felé a síelés helyett.

"A fapados járatok megjelenésével sokkal nagyobb réteg tud elutazni dél-európai várásokba, vagy akár Dubajba. Egyszerűbb lett a repülés és a szállásfoglalás a nagy foglaló portálok megjelenésével és lényegében kitárult a világ nagyon sok embernek, aki szeret utazni és meg tudja fizetni" - mondta Dr. Kiss Róbert Richard Prima Primissima díjas turisztikai szakújságíró az ATV Híradójában.

A repülőjegyek jó áron kaphatók, a déli, mediterrán térségekbe közvetlen járatokat kínálnak a cégek. Dubaj, Abu Dhabi is elérhető közvetlen járattal, így egyre többen érkeznek ide is Magyarországról a téli időszakban.

A Magyar Utazási Irodák Szövetsége is azt tapasztalja, hogy bár egyre népszerűbbek télen is az egzotikus célpontok illetve a dél-európai városlátogatások, de azért a síparadicsomok is tele vannak hazai látogatókkal. Már tavaly szeptemberben megkezdődtek a foglalások, Ausztria, Szlovákia, Olaszország és Franciaország is nagyon népszerű. Tehát a síparadicsomokból sem tűnnek el a magyar turisták.

A belföldi turizmusra sincs olyan érzékelhető hatással a trendfordulás. A megkérdezett szakértők szerint a hazai üdülőhelyek is megtelnek, különösen a hosszú hétvégéken.