KÖZÉRDEKŰ
#család
#családbarát munkahely
#elismerés
A hónap végéig még lehet pályázni családbarát munkahelyek kialakítására!
A hónap végéig még lehet pályázni családbarát munkahelyek kialakítására - közölte a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) az MTI-vel.

A Családokért Felelős Államtitkárság 13. alkalommal hirdetett pályázatot családbarát munkahelyek kialakítására.
A kiírásra olyan kis-, közép- és nagyvállalatok, költségvetési, valamint egyházi szervek jelentkezhetnek, amelyek sokat tesznek a családi élet értékét felismerő munkáltatói szemléletmód erősítéséért, fejlesztéséért, valamint a munka és a magánélet közötti egyensúly megteremtéséért.

A 100 millió forint keretösszegű pályázatra június 30-ig várják a jelentkezéseket.

A kormány 2010-ben a családbarát kormányzás mellett kötelezte el magát. Ez a szemlélet pedig ma már az élet számos területén, a családtámogatások folyamatos bővítésében és a különböző családbarát kezdeményezésekben is tetten érhető.

A Családbarát Munkahely pályázat évek óta családbarát kezdeményezések, programok bevezetésére, szolgáltatások kialakítására ösztönzi a vállalatokat és az intézményeket, és az elmúlt években számos jó gyakorlat megvalósulását segítette - olvasható a közleményben.

Ilyen egyebek mellett a gyermekfelügyelet biztosítása, játszószoba kialakítása, szünidői táborok szervezése és szünidői fizetett szabadság bevezetése - sorolták.

A díj az évek folyamán olyan elismeréssé nőtte ki magát, amelynek birtokában a munkaadó könnyebben talált megbízható, hatékony munkaerőt.

A Családbarát Munkahely címet tavaly 54 pályázó nyerte el. A díj megalapítása óta több mint 500 munkáltató részesült az elismerésben.

A CSP-CSBM-23 azonosítószámú "Családbarát munkahelyek kialakításának és fejlesztésének támogatása" című pályázat célja a munkahelyi családbarát programok és intézkedések finanszírozása.

A felhívással a kiírók a munkahelyek már meglévő és tervbe vett családbarát fejlesztéseit díjazzák.

A pályázati felhívás az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő honlapján (www.emet.gov.hu) érhető el, a pályázók legfeljebb 5 millió forint vissza nem térítendő támogatás igényelhetnek.

A pályázat a nyertes szervezet adott évben benyújtott programját díjazza, tehát a cím egy évre szól.
A 2023-ban nyertes pályázók a kitüntetést az elkövetkezendő egy évben használhatják.

A díj rangját jelzi, hogy az elmúlt immár több mint egy évtizedben sok olyan cég vagy vállalkozás nyújtotta be jelentkezését, amely nem igényelt anyagi támogatást, mivel a családbarát intézkedéseket önerőből finanszírozták. Kizárólag a Családbarát Munkahely címet, annak használatát kívánták elnyerni - közölte a KIM.