KÉK FÉNY
#ittas
#baleset
#Tiszabercel
#nyíregyháza
9 korsó sör - a gyalogos életébe került
Április nyolcadikán beszámoltunk róla, egy szavazásra igyekvő idős nőt gázolt halálra gépkocsijával egy tiszaberceli férfi. Mint kiderült a nyomozás során, a gépkocsivezető a gázolást megelőzően kilenc üveg sört ivott.

Dr. Szilágyi László arról tájékoztatta a portálunkat, hogy a Nyíregyházi Járási és Nyomozó Ügyészség vádat emelt az ittasan vezető gépkocsi vezetővel szemben. A szóvivő elmondta, hogy a vádiratának lényege szerint a már többször büntetett vádlott 2018. április 7-én este barátaival Nyíregyházára utazott, ahol másnap reggel fél hatig egy szórakozóhelyen italoztak. A vádlott ezalatt nyolc üveg sört fogyasztott el. A kora reggeli órákban barátai hazavitték Tiszabercelre, azonban a vádlott nem pihent le, hanem kilenc órakor gépkocsijával elindult a település központjába vásárolni. Miután ezzel végzett, egy újabb üveg sört ivott meg a helyi italboltban.

Az ittas vádlott beült a gépkocsijába, majd a lakására indult. 70-80 km/h óra sebességgel hajtott, amikor egy enyhén balra ívelő kanyarból kisodródott, de ittassága miatt elvesztette az uralmát a jármű felett, áthajtott a szemközti oldalra, ahol elgázolta az útpadkán vele szemben szabályosan közlekedő idős asszonyt, aki éppen a szavazásra tartott, hiszen ekkor volt az országgyűlési képviselőválasztás.

A néni olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. A vádlott vérében közel 2 ezrelék volt az alkohol koncentrációja, ami közepes fokú ittas állapotot jelent. A vádlott szervezetében kábítószert is találtak, ugyanis korábban amfetamin nevű kábítószert fogyasztott.

Az ügyész halált okozó ittas állapotban elkövetett járművezetés bűntettével és kábítószer birtoklásának vétségével vádolja a férfit, aki előzetes letartóztatásban van az eljárás kezdetétől. Az ügyész a vádiratban börtönbüntetés kiszabását indítványozta, valamint azt, hogy a bíróság tiltsa el a vádlottat a közügyektől és a közúti járművezetéstől.