NAGYVILÁG
Belföld
#Záhony
#iskola
#korszerűsítés
21. századra felkészülve – záhonyi iskola korszerűsítés - videó
325 diák és tanáraik élete lett könnyebb Záhonyban, a Záhonyi Árpád Vezér Általános Iskola korszerűsítése révén. A mintegy 60 millió forint vissza nem térítendő támogatás az Európai Regionális Fejlesztési Alap és Magyarország költségvetési támogatásából valósult meg. Mint írtuk korábban, a Kisvárdai Tankerületi Központ hét intézményében csaknem 750 millió forint értékben valósított meg infrastrukturális fejlesztéseket.

Pásztor Gyula Csabáné, a Kisvárda Tankerület Központ, tankerületi igazgatója a záhonyi átadóünnepségen köszöntőjében rávilágított, hogy ezek a fejlesztések segítik a minőségi oktatáshoz, neveléshez való hozzáférést, megteremtve annak a lehetőségét, hogy a köznevelés intézményhálózatában - a szabad iskolaválasztás lehetőségét szem előtt tartva – „legyenek a családok számára elérhető közelségben, a 21. századi kihívásokra felkészült,” a modern kor igényeinek megfelelő nevelést-oktatást nyújtó, befogadó iskola Záhonyban.

A megvalósult beruházásról szólva a tankerületi igazgató elmondta, hogy az iskola vizesblokkjainak felújítása, a folyosók padló- és falburkolatainak cseréje, festése, illetve a tantermi ajtók cseréje is megtörtént. A beruházás részét képezte még, hogy a technika oktatásra használt tantermek fal és padlóburkolatainak valamint az elektromos hálózatának cseréje is megtörtént.

Energetikai hatékonyság növelése érdekében az iskolában az összes helységében korszerű, fűtést szabályzó szelepeket szereltek fel. A beruházás keretében az intézmény biztonságának növelése érdekében beléptető rendszert építése is megvalósult. Nyelvi labort is kialakítottak új eszközökkel és bútorzattal.

Helmeczi László, Záhony város polgármestere beszédében kitért arra, hogy Záhony városa a képviselő-testület támogatásával fontos faladatának tekinti a településük oktatási intézményének fejlesztést.

Urr Ildikó, intézményvezető elmondta, hogy a záhonyi iskola kiemelt fejlesztési feladatai közé tartozik a kompetencia alapú oktatás módszertanának és eszközeinek széleskörű alkalmazása, a pedagógusok módszertani kultúrájának korszerűsítése, a tanulói kulcskompetenciák egyénre szabott fejlesztése. Fontos, elengedhetetlen, hogy a korszerű, 21. századi technológiákhoz egyenlő hozzáférést biztosítsanak minden gyermek számára.

Az átadóünnepség részeként a helyi iskolás gyermekek adtak műsort, majd a történelmi egyházak képviselői osztották meg gondolataikat a tudásról.