SPORT
Labdarúgás
#kisvárda
#Labdarúgás
Nyert a Kisvárda Mosonmagyaróváron
A labdarúgó NB II 20. fordulójában a Kisvárda a hajrában szerzett góllal vitte haza a három pontot Mosonmagyaróvárról.

Megtisztították a pályát a hótól Mosonmagyaróváron, de a gépek keréknyomai barázdákat vájtak a játéktérben, és bár a felekben megfogalmazódott a vasárnapi NB II-es meccs halasztásának gondolata, a játékvezető futballra alkalmasnak ítélte a körülmények.

Az ilyen minőségű pályán előfordulnak burleszkbe illő jelenetek. Az első ilyenből nyomban gól született, a kisvárdaiak úgy szereztek vezetést, hogy a gól előtti utolsó három labdaérintés a hazaiaké volt… Aztán a várdaiak is kisegítették a mosoniakat, hiszen Mihajlo Rjasko felszabadítása éppen jó volt kapáslövésre Laki Balázsnak, aki értékesítette a helyzetet.

A hátralévő időben hol az egyik, hol a másik csapat került némi fölénybe, gólszerzési lehetőségből a Kisvárda előtt adódott több. Mígnem elérkeztünk a 80. perchez, amikor Matija Misic gólra váltotta a számára ziccernek számító szabadrúgást. A végén a háromperces hosszabbítást kellett kivédekezni, most nem tudott gólt, gólokat szerezni a ráadásban a Mosonmagyaróvár, így a Kisvárda nemcsak megőrizte őszi idegenbeli veretlenségét, hanem újabb három ponttal gazdagodott.

NB II: 20. forduló

Mosonmagyaróvári TE–Kisvárda Master Good 1–2 (1–1)

Mosonmagyaróvár, 300 néző, v.: Radványi (Kepe, Mohos).

Mosonmagyaróvár: Tarczy – Bohner (Bartos, 90.), Szépe, Szpirulisz, Katona (Zsigmond K., 86.) – Huszárik, Vágó L. – Lőrinczy, Laki, Kapacina V. (Kószás, 63.) – Tóth M. Vezetőedző: Várhidi Péter.

Kisvárda: Zöldesi – Izing, Rjasko, Papucsek – Lucas – Melnik (Oltean, Oláh G., 25.), Misic, Vári B. (Heffler N., 77.) – Lukács R. (Horváth Z., 80.), Ilics. Vezetőedző: Kondás Elemér.

Gól: Szépe (öngól, 0–1) a 4., Laki B. (1–1) a 26., Misic (1–2) a 80. percben

Percek, események

4. perc: Misic tizenhatoson belülre löbbölt labdája után Lukács Rajmond 8 méteres lövése lelassult a bevetődő Szépén, Vágó Levente felszabadító lövése után pedig a földről felpattanó Szépéről a saját kapujába vágódott a labda. Öngól, 0–1.

26. perc: Bohner tört be a jobb oldalon a tizenhatoson belülre Rjasko szorításában, a vendégvédő úgy szerelte, hogy a lábáról Laki Balázs elé került a labda, és a csatár 8 méterről ballal kapásból a kapu bal oldalába lőtt, 1–1.

80. perc: Misic 17 méteres szabadrúgásból, ballal csavart a jobb felső sarokba, a labda a lécet is érintette, 2–1.

Mesterszemmel

Várhidi Péter: – Irreális körülmények, irreális mérkőzés, a szerencsésebb csapat nyert.

Kondás Elemér: – Irreális körülmények között mindkét csapat próbált alkalmazkodni a pályaviszonyokhoz, nagy küzdelemben értékes győzelmet arattunk.


- Friss Média -