NAGYVILÁG
Külföld
#franciaország
#terror
#pap
Túszejtés Franciaországban: egy túsz meghalt, a támadókat lelőtték
Egy franciaországi templomban ejtett túszokat két fegyveres támadó kedden. A két támadót a rendőrök lelőtték, de az egyik túszt, egy 84 éves papot addigra megölték, elvágták késsel a torkát. Az egyik támadó francia hírek szerint szakállt és muszlim jellegű sapkát viselt. A Telegraph arról értesült: a rendőrség szerint a két támadó a „Daesh”-t, vagyis az Iszlám Állam arab nevét kiáltozta.

Egy papot, két apácát és két hívőt ejtettek foglyul a késekkel felfegyverzett támadók Rouenben, Franciaországban – írja a BBC nyomán az Index.

Az egyik apácának sikerült elmenekülnie, ő hívta ki a hatóságokat, akik később semlegesítették a támadókat. Az egyik túsz is meghalt: a Figaro szerint elvágták a torkát a 84 éves papnak.


A Le Figaro arról ír: a két támadó mise közben hatolt be a templomba. A támadóknál kések voltak. Az egyik támadó szakállt és muszlim viselethez tartozó sapkát viselt. A túszejtő akció negyven percig tartott, majd a behatoló rendőrök lelőtték a támadókat.

A Telegraph arról értesült: a rendőrség szerint a két támadó a „Daesh”-t, vagyis az Iszlám Állam arab nevét kiáltozta.

A francia belügyminiszter, Bernard Cazeneuve francia belügyminiszter már a helyszínen van, de François Hollande elnök is hamarosan megérkezik.

A belügyminisztérium közlése szerint átadták a nyomozást a terrorizmus-ellenes ügyésznek a rendőrségtől az Al Jazeera szerint.

Forrás: http://mandiner