NAGYVILÁG
Külföld
#Anglia
#választás
Rendkívüli hír! Előre hozott választásokat tartanak Nagy-Britanniában
Előre hozott parlamenti választásokat tartanak június 8-án Nagy-Britanniában - jelentette be Theresa May brit miniszterelnök.


A parlament alsó házán is át kell mennie a javaslatnak, hogy 2020 előtt tarthassák a szavazást – írja a BBC. Az MTI megjegyezte, hogy kétharmados többségre van szükség az érvényességhez.

Mint a miniszterelnök kifejtette: a Brexitet követően Nagy-Britanniának erős vezetésre van szüksége. Hozzátette a Brexittel kapcsolatban, hogy az ország összejött, de Westminster nem. Az ellenzéki pártokat egyenesen azzal vádolta meg, hogy játékot játszanak.

Theresa May brit miniszterelnök bejelenti Londonban a kormányfői rezidencia előtt a Downing Street 10-ben 2017. április 18-án, hogy előrehozott parlamenti választásokat tartanak Nagy-Britanniában (Fotó: Reuters/Stefan Wermuth)

Theresa May teljesen váratlanul jelentette be a választások kiírásának tervét. A brit kormányfő, aki tavaly nyáron vette át a miniszterelnöki tisztséget David Camerontól, eddig azon az állásponton volt, hogy nincs szükség soron kívüli parlamenti választásra, mivel az csak újabb bizonytalanságot teremtene éppen a brit EU-tagság megszűnéséről folytatandó tárgyalások kritikus kezdeti szakaszában – írja az MTI.

Cikkünk hamarosan bővül.

-Friss Média-