SPORT
#FORMA 1
#verseny
#Renault
Hülkenberg megállapodott a Renault-val – sajtóhír
Sajtóértesülések szerint megállapodott a Renault-val Nico Hülkenberg – a német a két évre írhat alá a gyári csapathoz! Akár még Valtteri Bottas is lehet a csapattársa?

Jó ideje tartja magát a hír, miszerint Nico Hülkenberg év végén elhagyja a Force Indiát, s életében először egy gyári istállónál versenyez a következő évtől – most az Autosport és aBild is arról számolt be, hogy a német már megállapodott a Renault-val! Úgy értesültek, 20 millió eurós, két plusz egy éves szerződést írnak alá, vagyis Hülkenberg a 2017-es és 2018-as szezont biztosan náluk versenyzi végig, míg 2019-re opciós joga lesz a hosszabbításra az istállónak.



Az egyezség még nem hivatalos és nem végleges, mivel a németnek előbb jelenlegi csapatával, a Force Indiával is meg kell állapodnia. A silverstone-iaknak érvényes szerződése van vele, ám a hírek szerint létezik egy kilépési záradék, Bob Fernley csapatvezető-helyettes pedig nemrégiben azt nyilatkozta, ha Hülkenberg menni akar, nem sok értelme lenne feltartani őt.





Bottas is esélyes lehet a másik ülésre?



Valtteri Bottas (Fotó: Bearne / XPB Images)Valtteri Bottas (Fotó: Bearne / XPB Images)



Hülkenberg csapatváltásával egy üres ülés maradna a Renault-nál, valamint a Force Indiánál is, ezekre többen is pályáznak. Az Autosport és az Auto Motor und Sport is úgy tudja, hogy Valtteri Bottas újra esélyes Renault-nál. A finn versenyző hosszabbítására opciós joga van a Williamsnek, és a hírek szerint ezzel élni is akarnak. Csakhogy a felek még mem állapodtak meg: a hosszabbítással automatikus fizetésemelés is járna a versenyzőnek, Bottas ráadásul csupán egyetlen, a csapat viszont mindjárt két szezonnal hosszabbítana.



A versenyző bizonytalanságát a Williams elmúlt két szezonban látott tendenciózus formahanyatlása, valamint a jövő évi szabályváltozások táplálják. Sem jelenlegi csapata, sem a Renault jövő évi versenyképességét nem tudja megítélni, ezért ha csak egyetlen évig maradna, esélyt kapna arra, hogy kiértékelje lehetőségeit a távlati jövője szempontjából. A Renaul-ra tehát mondhatni, B-tervként tekint.



A Force India eközben állítólag éppen a franciák egyik kiszemeltjét, Esteban Ocont ültetné Hülkenberg helyére. A Mercedes által támogatott újonc alkalmazásáért alighanem árengedményt is kapnának a motorok terén (3-4 millió euróról beszélnek). Ha Ocon nem lesz elérhető, a Renault számára Bottas mellett még Kevin Magnussen és Jolyon Palmer közül válogathat.



Kevin Magnussen édesapja a minap kissé lemondóan nyilatkozott fia esélyeiről. „A Renault azt kérte, hosszabbítsuk meg az opciós jogát okbóber 14-éig. Aztán talán többet fogunk tudni. Természetesen aggódom. Tudom, hogy ez a Forma–1, ahol semmit sem vehetsz biztosra. Ilyen szempontból ez nem a legvidámabb hely. De amíg nincs konkrétum, addig nem tudsz semmit tenni. Annyi biztos, hogy Kevin szívesen maradna a Renault-nál, hogy segítse a csapat fejlődését. De ő versenyző, ha nem versenyezhet ott, fog majd máshol” – fogalmazott Jan Magnussen.



A dán számára az Auto Motor und Sport szerint még a Haas jelenthet egy lehetőséget az F1-ben. Ami a többi csapatot és versenyzőt illeti, a Williamsnél Lance Stroll helye biztosnak tűnik, a Force India pedig a Sauberrel együtt Danyiil Kvjat menekülő útvonalát jelentheti.



Nico Hülkenberg Kevin Magnussen ülésébe ülhet jövőre? (Fotó: xpbimages.com)


Forrás: www.m4sport.hu