KÉK FÉNY
#halálos baleset
#M3-ason
#fiatal pár
#tragédia
Balesetek az M3-ason – Fiatal pár előzhetett a tragédia előtt
Debrecen, Miskolc, Mezőkeresztes – Egy hónappal az M3-as autópályán bekövetkezett, öt halálos áldozatot követelő baleset után már minden sérült elhagyhatta a kórházat – írja a Bors. A lap információi szerint egy fiatal pár előzte meg a buszt, ezt követően történt a tragédia.

Öten meghaltak, harmincegyen megsérültek december 17-én, a bécsi adventi vásárból hazafelé tartó emeletes buszon. A debreceni Grand Tours Utazási Iroda járművét egy személyautó előzte meg, a busz sofőrje el akarta kerülni az ütközést, emiatt borult fel a busz.

– Úgy tudom, most már minden sérült elhagyhatta a kórházat – mondta a Borsnak Nagy Sándorné, a Grand Tours ügyvezetője. – Az elhunytak hozzátartozóinak már folyósítottuk a korábban felajánlott, ötszáz­ezer forintos kártérítési előleget. Több súlyos sérültnek szintén felajánlottunk egy 250 ezer forintos előleget, volt, aki elfogadta, akadt, aki visszautasította. A rendőrség szerint legalább fél év kell ahhoz, hogy valakit meggyanúsítsanak. A buszt vezető kollégánk már visszatért dolgozni, egyelőre kisbusszal szállítja utasainkat – tette hozzá.

A Bors információi szerint a buszt megelőző autóban egy fiatal pár ült, őket tanúként hallgatták meg. A rendőrség megerősítette a lap értesüléseit, de egyéb részleteket nem árultak el.





Forrás: BorsOnline