PUZZLE
Szórakozás
#filmajánló
#halloween
#november elseje
#hosszú hétvége
A legjobb 10 halloweeni film, amit látnod kell!
Hátborzongató szellemek, ijesztő zombik, hajmeresztő boszorkányok? Itt az idő, hogy újra ellepjék az otthonodat… legalábbis a tévé képernyőin keresztül!


A legjobb 10 halloweeni film, amit látnod kell!

Sikoly

Hihetetlen, de már 20 év telt el azóta, hogy ez a hátborzongató remekmű a tini házibulik kedvenc sikerfilmje volt! Sidney, egy zárkózott iskoláslány, aki körül egy brutális sorozatgyilkos valósítja meg a kedvenc horrorfilmjeinek cselekményeit és teljesen rettegésben tartja a csajszi kollégiumát, sőt az egész várost is! A filmben olyan híres színészek is felbukkannak, mint Drew Berrymore, vagy Courteney Cox és exférje David Arquette, akik állítólag ezen a forgatáson szerettek egymásba! A film pedig olyan sikeres lett, hogy azóta nem telik el úgy halloweenes buli, hogy ne viselné valaki a klasszikus Sikoly maszkot!


Karácsonyi lidércnyomás

Az ijesztően cuki animációs film főhőse Rosszcsont Jack, aki megunja a kötelességeit az ünnepek birodalmában és helyette inkább a Mikulás sokkal izgibb melóját szeretné csinálni. Nem lát más lehetőséget, mint elrabolni a Télapót és megkaparintani a karácsonyi feladatokat. Igen ám, csak amikor a szokásos játékok helyett levágott fejű rongyláb babák kezdenek el sokasodni a gyerekek karácsonyfái alatt, azt senki nem nézi túl jó szemmel…


Bűvölet (1996)

El tudod képzelni, mi lesz abból, ha négy fiatal lány kitanulja a fekete mágia tudományát? Elcsábított pasik, csajos bosszúk… bűbáj minden mennyiségben. De a túlvilág erőivel nem lehet felelőtlenül és bűntelenül szórakozni, és erre a csajok is hamar ráébrednek, amikor egy srác kizuhan egy ablakon, és ennél csak furcsább dolgok kezdenek történni körülöttük…


Halloween – A rémület éjszakája (1978)

Nehezen találni ennél a filmnél klasszikusabb halloweenes alkotást! 38 évvel ezelőtt készítette John Carpenter rendező, és állítólag ez a remekmű minden idők legtöbb pénzt hozó független filmje. Az biztos, hogy azóta is minden évben műsorra tűzik a tévé csatornák az év legfélelmetesebb estéjén, így újra a képernyőn láthatod Michael Myerst, a megszállott gyilkost, aki kiszabadul az elmegyógyintézetből mindenszentek éjszakáján. Visszatér a brutális gyilkosságok helyszínére és újabb áldozatokat keres magának.


Addams Family

Addamsék a legismertebb, legkísértetiesebb és legszeretnivalóbb démoni család ezen a földön. Morticia és Gomez a két álnok gyerekükkel és néhány fura szerezettel éldegélnek együtt egy óriási birtokon. Az ijesztő család szeretetreméltó bájjal munkálkodik azon, hogy minél rémisztőbbnek tűnjön a világ számára és ehhez megidézik a régesrég eltűnt Fester bácsit is. A bűvölet sikerrel jár, azonban hamarosan észreveszik, hogy a felbukkant rokon már nem ugyanaz a Fester, aki egyszer eltávozott közülük.


Az Álmosvölgy legendája (1999)

Tim Burton és Johnny Depp duója szinte garanciát jelent az izgalmas cselekményszálra és az egyedi karakterekre, és a rendező-színész páros ezúttal is zseniális filmet alkotott. Az 1700-as évek végén Ichabod Crane felügyelő a titokzatos Álmosvölgybe látogat, hogy kivizsgálja a kísértetjárta faluban történt rejtélyes eseteket. Három vérfagyasztó bűneset zaklatja fel a varázslatos kis völgy életét, mert egy sorozatgyilkos szedi áldozatait, akiknek a holttesteik mind fej nélkül kerülnek elő. A falu lakói pedig felfedik a Fejnélküli Lovas legendáját…


Hókusz pókusz (1993)

Ha nem tudod elképzelni Sarah Jessica Parkert boszorkányként, akkor ne hagyd ki ezt a filmet! A Szex és New York sztárja ugyanis egy szeleburdi boszi karakterében tündököl két testvérével együtt, akik Halloween éjszakáján egy kisfiú megidézésére élednek újjá. Max Dennison, a kishúgával, a bájos osztálytársnőjével, egy segítőkész zombival és egy halhatatlan macskával furfangos küzdelembe kezdenek a boszorkányok ellen, akik a halhatatlanságuk különleges varázsitalát akarják elkészíteni.


A halott menyasszony

Amennyire vérfagyasztó a címe, annyira bájos Tim Burton animációs mesefilmje, amiben az esküvőjére készülő Victor egy cseppet sem örül a közelgő ceremóniának és a leendő menyasszonyának. Bánatában egy erdőben köt ki, ahol az örök hűségről szóló esküjét egy öreg fának fogadja meg. A varázslatos fa azonban életre kell a Halott Menyasszony képében, akinek a szíve nyughatatlanul az örök szerelmet és élete párját keresi.


Carrie (2013)

Vegyél egy vallásos anyukát, adj hozzá egy zárkózott tinit, akit a suliban is folyton cikiznek és fűszerezd meg sokkolóan brutális, telekinetikus képességgel! Kész is van Stephen King horrorisztikus története, amiben Carrie szembefordul a rosszindulatú osztálytársaival, és a szigorú édesanyjával. A bosszú pedig különösképpen pokoli tud lenni, ha erős akarattal párosul… főleg ha a szimpla akaratával képes éles és veszélyes tárgyakat is megmozgatni.


Casper

Hát ki ne ismerné a szuper-cuki, vidám szellemet, aki minden Halloweenkor végigsuhan a tévé képernyőjén! Az elhagyatott kastélyban éldegélő Casper nem igazán tud jól kijönni a birtok új tulajdonosával. Az unalmas hétköznapok hamarosan véget érnek a kísértet számára és helyette ördögűzők, szellemirtók és építési vállalkozók sokaságával kell szembenéznie! A szellem riasztó próbálkozások sikertelennek bizonyulnak, míg nem felbukkan egy tizenéves kislány, akinek a bátorsága még Caspert is meglepi.


Forrás: cosmopolitan.hu