KÉK FÉNY
#baleset
#kerékpáros
A kerékpár műszaki hibája okozhatta a súlyos balesetet Ajaknál
​Ma kora délután a 4-es főút ajaki kereszteződésben egy szabályosan közlekedő nyergesvontató gázolt el egy helyi, kerékpárral közlekedő férfit, akit a mentőhelikopter válságos állapotban szállított kórházba.

A nyergesvontató Nyíregyháza felől haladt Kisvárda irányába, amikor a Rétközberencs felé vezető útra szeretett volna áthajtani a kerékpáros Ajakról. A kamionos vészfékezve próbálta elkerülni az ütközést, miközben a kormányt is balra rántotta. Azonban az ütközést már nem tudta elkerülni és bár kis sebességgel, de oldalról nekiment kerékpárosnak.

A férfi felborult és a fejét az aszfaltba ütötte. Információink szerint a helyszínen újraélesztették a kiérkező mentők, majd hosszas stabilizálást követően mentőhelikopterrel szállították kórházba.

A nyergesvontató vezetőjét megviselte a baleset, mivel nem tudta elkerülni az ütközést.

Helyszíni információink szerint a balesetet szenvedett férfi a testvéréhez ment volna Rétközberencsre, azonban a kereszteződésbe érve nem szállt le a kerékpárjáról, hanem behajtott. Valószínűleg úgy gondolta, hogy átér, csakhogy a kerékpárjának a lánca leesett a fogaskerékről, így a hajtás megszűnt.

Lábbal próbálta haladásra bírni a kerékpárját, azonban jelentős sebességvesztés miatt már nem tudott átérni a főúton.