AKTUÁLIS
#Záhony
#határátkelőhely
#gépkocsi
Zavartalan a forgalom a határátkelőknél
Zavartalan a forgalom a kárpátaljai határátkelőkön, miután mindenhol beszüntették a határblokádot – írja szerda esti közleményében az ukrán határőrség sajtószolgálata.

Mint írtuk több tudósításban, a külföldön bejegyzett gépkocsik ukrajnai tulajdonosai hétfő óta több határátkelő működését akadályozták Ukrajnában. A tüntetők nagybereznai és ungvári ukrán-szlovák, az aknaszlatinai ukrán-román, valamint a csapi, tiszaújlaki és az asztélyi ukrán-magyar határátkelőt is blokkolták, és saját szabályaik szerint engedték az országból ki-, illetve belépni a határhoz érkezőket.

Az ukrán vámszolgálat szerda esti adatai szerint, Kárpátalján a blokádok mindenhol megszűntek, minden határátkelőhelyen zavartalan a ki- és beléptetés.

Emlékeztetőül: vasárnap Ukrajna európai uniós határátkelőhelyein forgalmat akadályozó tiltakozásba kezdtek a külföldi rendszámú autók tulajdonosai, miután november 25-től nehezen értelmezhető, szigorú törvényekkel – magas behozatali vám vagy kaució kiszabásával – nehezítették meg az EU-tagországokban regisztrált ukrán tulajdonú gépkocsiknak az Ukrajna területére történő belépését és belföldi használatát.