AKTUÁLIS
#karate
#Rétfalvi Tamás
Világbajnoki bronzérmes a kisvárdai karatés
Május végén rendezték meg az IFK világszervezet ötödik súlycsoportos világbajnokságát Romániában, Nagyszebenben.

A WKO világszervezetet a Magyar Kyokushin Karate Szervezet képviselte, amelynek a kisvárdai klub is a tagja. Versenyzőnk, Rétfalvi Tamás, U21-es, 80 kilogramos korcsoportban lépett a tatamira.

A világbajnokságra 41 ország, közel 450 versenyzője érkezett, Tamás kategóriájában huszadmagával versenyzett. Első ellenfele egy kazah versenyző volt, akivel egy kőkemény, test-test elleni csatát láthatott a közönség, amelyet csak 4 perc letelte után tudott a kisvárdai fiú abszolválni bírói döntéssel. Második ellenfele egy orosz versenyző volt, akinek Tomi megtalálta a gyenge pontját, és erős combrúgásokkal előnyt tudott szerezni. Ezt a bírók jutalmazták is az első kör végén, így második ellenfelét is legyőzve jutott a legjobb négybe az erdélyi városban.

Másnap, szintén egy orosz várt rá. Nagyon erős ellenfele sajnos hamar pontot szerzett Tomin egy jól irányzott test-rúgással, majd megnyerte az elődöntőt. A kisvárdai karatés így – az igazán elismerésre és tiszteletre méltó - bronzéremmel zárta a világbajnokságot.

- Friss Média -