Hozzávalók:
2 csomag (2 x 215 gramm) Győri Édes zabfalatok
15 dkg vaj
500 gramm Szarvasi mascarpone
15 dkg barna cukor
2 evőkanál liszt
1 dl tejföl
1 db citrom reszelt héja
3 db friss tojás
2 csomag vaníliás cukor
20 dkg friss áfonya vagy eper vagy málna vagy vegyes erdei gyümölcs
1 csomag Aranka vaníliás puding – 3 dl tej
A zabfalatokat durvára daráljuk és összekeverjük a felolvasztott vajjal. Egyenletesen belenyomkodjuk egy 24 cm átmérőjű kapcsos tortaformába. Robotgéppel simára dolgozzuk a mascarponét a barna cukorral, a liszttel és a tejföllel. Majd hozzáadjuk a citrom lereszelt héját, a vaníliás cukrot és a tojásokat. Amikor a keverék már sima és habos, ráöntjük a tortaalapra. A tortát előmelegített sütőben 160-180 fokon 40-45 percig sütjük, amíg szép aranybarna lesz a teteje.
Amint kihűlt, megkenjük Aranka vaníliás pudinggal és gyümölccsel díszítjük a tetejét.
Ilyennel:
Vagy ilyennel:
Esetleg ilyennel:
De lehet így is:
Szöveg és kép: Novák Viki