KÉK FÉNY
#kékfény
#vádemelés
#könnyű testi sértés
​Vádat emeltek a rendőrökre támadó szabolcsi család négy tagja ellen
Hivatalos személy elleni erőszak bűntette és könnyű testi sértés vétsége miatt emelt vádat a Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség két férfi és két nő ellen, akik a nyáron rendőrökre támadtak egy szabolcsi településen - tájékoztatta a Központi Nyomozó Főügyészség október 26-án az MTI-t.

Mint írták, a vádirat szerint augusztus 16-án csendháborítás miatt kérték a rendőrök segítségét, azonban a születésnapot ünneplő család tagjai nem hagyták abba a hangoskodást, ezért az ismételt bejelentésre már megerősítő erővel érkezett a helyszínre a rendőrség.

A születésnapját ünneplő férfi ökölbe szorított kézzel kezdte sértegetni és fenyegetni a rendőröket, a gyanúsított bátyja pedig egy járőrt nagy erővel meglökött - áll a közleményben.

Közben a család több ittas tagja is agresszívan viselkedett és fenyegette a rendőröket; egyikük a vele szemben intézkedő rendőrt megrántotta és mellkason lökte, egy másik rendőrt lefejelt.

Az egyik gyanúsított élettársa azért, hogy akadályozza párja megbilincselését, egy lavór vízzel leöntötte a rendőrt, majd a bilincselés közben a kezét ragadta meg, és azt kiabálta, hogy nem vihetik el a férfit - olvasható a főügyészség közleményében.

Hozzátették, miközben újabb rendőri erők és egy mentőegység érkezett a helyszínre, megjelent a férfiak lánytestvére is, aki kezében egy gyermekkel az egyik rendőr irányába futott és megpróbálta arcon ütni, az egyenruhás viszont kitért a támadás elől.

A nyomozó ügyészség vádiratában végrehajtandó börtönbüntetést indítványozott az elkövetőkkel szemben.

-MTI-