KÉK FÉNY
#vádemelés
#ékszertolvaj
Vádat emeltek a nyíregyházi ékszertolvajjal szemben - videó
Míg egy gyűrűt kifizetett, az alatt négy másikat ellopott idén májusban egy nyíregyházi ékszerboltból az a szerb férfi, akit a rendőrség a lakosság segítségével négy nap alatt elfogott - tájékoztatta portálunkat dr. Szilágyi László.

Az ügyészségi szóvivő elmondta, hogy a Nyíregyházi Járási és Nyomozó ügyészség vádirata szerint a Magyarországon ugyanilyen ékszerlopásokért már többször börtönbüntetésre ítélt szerb állampolgárságú férfi 2018. május 14-én dél körül megjelent Nyíregyháza belvárosában, az egyik ékszerboltban azzal a szándékkal, hogy arany ékszereket lopjon. A határozott fellépésű vádlott a bolt eladóitól gyűrűk után érdeklődött, és miközben a kínálatot alaposan szemügyre vette, az eladók figyelmét elterelve összesen 279.000,- forint értékben négy aranygyűrűt rejtett el a pénztárcájában. Egy további gyűrűt kiválasztott és ki is fizetett, de ezzel csupán az volt a célja, hogy ne keltsen gyanút az eladókban.


Jellemző a tolvaj kifinomult módszerére, hogy a lopást az eladók csak a távozását követően, a biztonsági kamerák felvételeinek visszanézése után fedezték fel. A rendőrség a lakosság segítségét kérte az elkövető felkutatásához, ami eredménnyel is járt, mert a lopást követő negyedik napon már őrizetbe is vették a férfit, aki beismerő vallomást tett.

A vádlott jelenleg más ügyben jogerős börtönbüntetését tölti, így megnyugodhatnak az ékszerboltosok, mert várhatóan évekig nem lesz arra alkalma, hogy újabb lopást kövessen el. Az ügyész ugyanis fegyházbüntetés kiszabását indítványozta a vádiratban, valamint azt, hogy a bíróság utasítsa ki Magyarországról az elkövetőt.