KÉK FÉNY
#vádemelés
#kereszt
#felgyújtotta
#rongálás
​Vádat emeltek a kereszteket felgyújtó férfi ellen
Vádat emeltek egy 42 éves férfi ellen, aki kilenc alkalommal gyújtott fel és vert szét út menti kereszteket Máriapócs környékén - tájékoztatta a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Főügyészség február 1-én az MTI-t.

A közlemény szerint a büntetlen előéletű férfi 2022-ben anyagi problémákkal és szerelmi csalódással küzdött, és dühét az út menti feszületeken vezette le.

Azt írták, sorra kereste fel a Máriapócs környéki kereszteket, köztük egy úti ikont is, azokat benzinnel leöntötte és felgyújtotta. Volt, amelyiket bottal ütötte, így rongálási kárt is okozott.

Szilágyi László sajtószóvívő közleményében hozzátette, a férfi a cselekedeteit gyakran időzítette vallási ünnepekhez, például Szent Miklós napjához, karácsonyhoz és nagyszombathoz.

A vádlott három helyszínt keresett fel összesen kilenc alkalommal, a legutóbb 2023. április 8-án gyújtott fel feszületet.

A tájékoztatás kitér arra is, hogy a férfi cselekményével három sértettnek több százezer forint kárt okozott, ugyanis az érintett feszületek magánszemélyek tulajdonában állnak.

Az ügyészség a gyújtogatót három rendbeli, vallási tisztelet tárgyának megrongálásával elkövetett rongálás bűntettével vádolja.

-MTI-