AKTUÁLIS
#PanyolaFeszt
#elismerés
#Magyar Népművelők Egyesülete
Újabb elismerés Panyolának
Panyola újabb díjat vett át 2019. március 1-én Budapesten, a Magyar Népművelők Egyesületének országos plakátpályázatán. A rendezvény a Kultúrházak éjjel-nappal programsorozat tevékenységét népszerűsítette. A szakmai zsűri első helyezését a PanyolaFeszt 2018-as munkája nyerte el.

A kiváló minősítésű PanyolaFeszt immáron 14 éve minden évben töretlen sikerrel hívja az érdeklődőket fesztiváljára, Panyolára. Az esemény megannyi kulturális programot, kiváló zenei csemegét kínál az érdeklődőknek. A siker titka, hogy a családias fesztivál folyamatosan megújul, minőségi és változatos programot kínálva a látogatóknak.

Panyola egy szellemi közösség, egy hullámhossz, közös gondolkodás. Hiszem, hogy egy siker sztori, aminek az egyik apró alkotóeleme a vizuális arculatban is megjelenő kiemelkedő igényesség - árulta el Fekete Éva, a PanyolaFeszt arculattervező grafikusa.

A több éve tartó figyelem annak is köszönhető, hogy minden alkalommal egyedi, egységes arculat jelenik meg a plakátokon.

Nagy meglepetés volt számomra, amikor megkaptam a hírt, hogy díjat kap az egyik plakátom. Eddig soha nem méretettek meg a munkáim, nekem mindig az ügyfél elégedettsége volt az elismerés. Ugyanakkor rendkívül nagy büszkeséggel tölt el, hogy a panyolai szervező-közösség maga is úgy érezte, van helye a plakátnak egy ilyen pályázat mezőnyében és beküldte a munkámat. Már a felvetésnek is nagyon örültem, de a szakmai elismerés csak tovább fokozta mindezt. Hosszú évek kitartó munkája érett be ezzel és tett nemcsak engemet, hanem az egész csapatot is nagyon boldoggá - mondta a tervező.

Egy jó plakát készítéséhez már nemcsak technikai tudásra, de jó adag kreativitásra is szükség van. Egyre nagyobb szerepe van az erősödő „vizuális zajban” plakátjainknak. Fontos, hogy megszólítsák a potenciális érdeklődőket. Az információ közlése mellett a másik lényeges dolog, hogy ösztönözzék a vendéget arra is, vegyenek részt az eseményeken - olvasható a pályázat felhívásában.

A legjobbnak ítélt 40 plakátot a Magyar Népművelők Egyesület Vándorgyűlésén állítják ki 2019 májusában. Továbbá a Kultúrházak éjjel-nappal akció internetes felületein is megjelenik majd.