SPORT
Labdarúgás
Új vezetőedző a Kisvárdánál - interjú Milos Kruscsics-csal
Milos Kruscsics vette át a vezetőedzői posztot NB I-es csapatnál. A 46 éves szerb szakember alig több, mint egy hónapja még az Újpest FC vezetőedzőjeként foglalt helyet abban a sajtóteremben, ahol hétfőn aláírta szerződését. Elkészültek a hivatalos fotók és itt adta az első interjúját is – immár a Kisvárda Master Good vezetőedzőjeként.

„Ilyen a futball és az élet – mosolyodott el azon Milos Kruscsics, hogy mennyi minden történt vele az utóbbi hetekben. "Vezetőedzőként sosem tudhatod, hogy mi történik veled a következő héten, hétről hétre, fordulóról fordulóra tudsz tervezni. Minden gyorsan történt velem azok után, hogy befejeztem a munkát Újpesten, nem volt túl sok időm gondolkodni a kisvárdaiak felkérésén. Szerettem volna Magyarországon, a magyar futballban maradni, ezért is döntöttem amellett, hogy elfogadom az új lehetőséget - mondta Milos Kruscsics a Kisvárda FC hivatalos oldalának adott interjújában, amiből most közlünk egy részletet.

Korábbi nyilatkozataiban többször is respektálta a kisvárdai klubot. Ez is megkönnyítette a döntést?

Természetesen minden klubot és minden, a futballban dolgozó embert tisztelek Magyarországon. Különösen érvényes ez a Kisvárdára, amely az utóbbi években kiváló eredményeket ért el, tiszteletreméltó az, ami itt felépült, a létesítmények és maga a futball terén is. De ez összességében a magyar futballról is elmondható, akiknek ez a feladatuk, azok jól dolgoznak. A jövőben részese szeretnék lenni mindannak, ami Kisvárdán történik, az itteni klub további fejlődését és előremenetelét szeretném szolgálni.

A csapat három pontra távolodott el a dobogós helyektől és nyolc egység az előnye a kieső helyezéstől. Mi lehet a cél a hátralévő meccsekre: küzdeni az éremért vagy biztossá tenni a bennmaradást?

Valóban szoros a tabella, de a nagyobb célokat kell megpróbálni elérni, olyanokat, amelyek kicsit magasabbak, mint amire képes vagy. Ebben a pillanatban azt gondolom, hogy meccsről meccsre kell lépegetnünk előre, miközben tisztában vagyok vele, hogy az előző bajnokságban elért eredménnyel a Kisvárda kilépett a nemzetközi porondra. Ezúttal is közel vagyunk a dobogós helyekhez, a legjobb út az, ha azt próbáljuk most is célba venni, aztán a szezon végén meglátjuk, hogy hol is kötünk ki.

A mostani hét nemcsak az edzőváltás miatt speciális, hanem mert négy játékosunk (Janisz Karabeljov, Jasmin Mesanovic, Driton Camaj és Mario Ilievszki) is hazája válogatottjában szerepel. Milyen munka vár a keretre ennek ismeretében is?

Normál heti ritmusban készülhetünk, hétfőn kezdjük a munkát és szombaton lépünk pályára. Nem jelent gondot, hogy néhány játékos a válogatottjában szerepel, szerdára teljes lesz a létszám, addig a többiekkel el tudjuk kezdeni a heti munkát.