SPORT
Labdarúgás
#foci
#Kisvárda FC
Új játékos erősíti a Kisvárdát
Brazil válogatottat igazolt a Kisvárda.

Wellington Nem személyében háromszoros brazil válogatott futballistát igazolta Kisvárda. A játékos neve Európában is ismert, hiszen – a kölcsönadások miatt kisebb megszakításokkal – 2013 és 2020 között az ukrán Sahtar Doneck – amely kilencmillió eurót fizetett anno játékjogának megszerzéséért – futballistája volt, Bajnokok Ligája-mérkőzéseken is pályára lépett, miközben három-három bajnoki címet és kupát nyert Ukrajnában.

A dicsőséglistáján még egy brazil bajnoki cím szerepel (2012-ben a Fluminensével) és legfrissebben, 2023-ból brazil másodosztályú bajnoki cím a Vitóriával. Legutóbb e csapatban szerepelt, tavaly év végén lejárt a szerződése, így szabadon igazolható futballistaként került hozzánk. Olyan neves brazil csapatokban játszott még, mint a Figueirense vagy a Cruzeiro, Ukrajnán kívül még a portugál bajnokságban légióskodott az Arouca színeiben - írja a kisvardafc.hu.

Új játékosunknak az is megadatott, hogy pályára lépjen az argentinok ellen, mindez 2012. szeptember 20-án történt, ugyancsak barátságos mérkőzésen, Goiásban 38 ezer szurkoló előtt. A meccset 2–1-re a brazilok nyerték, Paulinho és Neymar szerezték a gólokat, emberünk a 76. percben állt be Lucas Moura helyére. Ez volt az utolsó alkalom, hogy szerepelt a brazil nemzeti csapatban, kétszer ült még a kispadon az Egyesült Államok és az ugyancsak Argentína elleni mérkőzésen.

A szintén 32. életévében, 2002-ben Újpestre igazolt Túlio után Wellington Nem a második olyan brazil futballista, aki felnőtt válogatottként szerződött az NB I-be.