AKTUÁLIS
Új egészségháznak és piacnak is örülhetnek Berkeszen​ - rövidhír, fotók
Közel 140 millió forintból épült egy orvosi rendelő és termelői piac, amit ma a 780 éves, 800 lelkes település lakói a IV. Kastélypark Fesztiválon, ünnepélyes keretek közt vehettek birtokba. Az ünnepség már reggel kilenckor kezdetét vette.

Berkesznek piaca egyáltalán nem volt, orvosi rendelő meg a régi polgármesteri hivatal épületében működött – kényszermegoldásként, együtt a védőnői szolgálattal. A 322 négyzetméteres egészségház mintegy 60 millió forintból egy belügyminisztériumi támogatásnak köszönhetően, hazai források felhasználásival valósult meg. Ez az összeg kiegészült a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) 10 millió forintos támogatásával. Az épületben a háziorvosi rendelőn kívül a védőnői szolgálat is helyet kapott.

A helyben és a környékbeli településen élők régóta felmerülő igényeit kiszolgáló új közösségi térrel is gazdagodott Berkesz, hisz a kor követelményeinek megfelelő elárusítóhelyen találhat egymásra termelő és fogyasztó – mondta Szidor Attila (Fidesz-KDNP), Berkesz polgármestere a mintegy 64 millió forintból kialakított termelői piac átadásán. A piac hasznos alapterülete 270 négyzetméter, hét jól elszeparált helység áll a termelők és a vásárlók rendelkezésére.

Az ünnepélyes átadáson részt vett Dr. Seszták Miklós (Fidesz-KDNP) kormánybiztos, a térség országgyűlési képviselője.

Az egész napos ünnepség annak is köszönhető, hogy negyedik alkalommal rendezte meg a település a kastélykert fesztivált az 1800-as években épült nagyszabású Vay-kastélyban.

- FrissMédia -