AKTUÁLIS
#Székely
#egészségház
#orvos
Új egészségházban gyógyulhatnak a székelyiek
Nagy utat tett meg Székely, hisz az elmúlt időszakban sorra jelentették be az elkészült fejlesztéseket, amik mind hozzájárultak az kicsivel több mint 1000 lakosú kisközség megtartóképességének javításához. Ma újabb elkészült beruházásnál, egy 205 négyzetméteres, közel 85 millió forintból épült egészségháznál vágták át a nemzeti színű szalagot. Az új egészségház az 1960-as években épült rendelőt váltja.

A település polgármester asszonya, Juhászné Oroszi Enikő elmondta, hogy Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében az elnyert támogatás közel 69 millió forint volt, amit 15 millió forint saját forrással egészített ki az önkormányzat. Az egészségház korszerű berendezésekkel is bővült, melynek egyrészét a régi 1960-ban épült Veres Péter utca rendelőben már használatba vettek.

Juhászné Oroszi Enikő beszédében az épület adottságairól szólva kiemelte, hogy a háziorvosi rendelő mellett injekciózó orvos-beteg privát helyiség is helyet kapott és itt van külön rendelőben az iskolaorvosi ellátás is. Szintén ebben az épületben kapott helyet a Székelyi Védőnői Társulás védőnője. A beruházással párhuzamosan 14 állásos parkoló is kialakításra került – teszi hozzá a település vezetője.

A megye egyik legfiatalabb háziorvosa rendel Székelyen.

Dr. Bana Richard döntése tartós, hisz hat évre írt alá szerződést az önkormányzattal, ami azt jelenti, hogy minimum eddig biztosra vehető a stabil orvosi ellátás. Hogy a fiatal háziorvos döntése még szilárdabb legyen, az önkormányzat a Magyar Falu Program keretén, sikeresen pályázott egy orvosi lakás építésre, ami az egészségház szomszédságában fog felépülni hamarosan. Székely egyébként huzamosabb ideig ellátatlan orvosi körzetnek számított, az elmúlt három év alatt négy háziorvos helyettesítésben látta el a lakosságot egész 2019 márciusáig.

Dr. Seszták Miklós (Fidesz-KDNP) kormánybiztos, a térség országgyűlési képviselője is részt vett az eseményen.