NAGYVILÁG
Belföld
#bölcsőde
#Nyírpazony
#Dr. Seszták Miklós
#avatás
Új bölcsődét adtak át Nyírpazonyban
Kétcsoportos, 24 apróság számára biztonságot nyújtó új bölcsődét adtak át Nyírpazonyban. A beruházás teljes összege meghaladta a 370 millió forintot.

2010 óta folyamatosan nő a lakosságszám Nyírpazonyban, jellemzően a városból az agglomerációba költöző fiataloknak köszönhetően. A fiatal családoknál a gyermekvállalási kedv is jelentősen emelkedett, így több gyermek született. 2010 óta évi 15-20 baba született. Mára több mint a duplájára, évi 45-50-re növekedett az újszülöttek száma.

Egy 2018-ban a lakosság bevonásával készült felmérés eredménye jelentős mértékben felgyorsította a beruházás előkészítést. A tervezés, a sikeres pályázat benyújtását követően az építkezés is elkezdődött. Uniós és állami támogatás révén a település 372 millió forint forráshoz jutott. Ebből az épület felépítése 272 millió forintot vitt elel. A fennmaradó rész a minden igényt kielégítő berendezésekre, és a XXI. századnak megfelelő infrastruktúra kialakítása vitt el.

Az új bölcsi - azon kívül, hogy 24 apróság biztonságos felügyeletét, gondozását jelenti, - hat helyi lakosnak is munkát teremtett.

A helyes döntést mi sem igazolja jobban, minthogy a 24 férőhely két nap alatt betelt.

Az ünnepélyes szalagátvágással jelen volt a térség kormánypárti országgyűlési képviselője, dr. Seszták Miklós is, aki méltatta a településen elért eredményeke.

Dr. Seszták Miklós, mint a fotókon látszik, a gyerekekkel is megtalálta a hangot.