AKTUÁLIS
#önkéntes tűzoltók
#demecser
#vonulás
Tűzoltók jártak a kisvárdai kórházban - fotók
Általában baleset alkalmával vagy tűzeseteknél találkozunk velük, sajnos ebben az évben több megrázó esethez is vonultak már a demecseri önkéntes tűzoltók. Ma azonban adományokkal megrakott kocsikkal útra készen, örömvonuláshoz öltötték magukra a vonulóruhájukat az önkéntesek.

Ebben az évben vették birtokba a közösségi finanszírozásból felépült szertárukat, amit ez év októberében avattak fel. Tavaly ilyenkor a nyíregyházi kórház kis betegeit lepték meg, idén Kisvárdára hívtak őket egy látogatás erejéig.

A mai akciójuk a második ilyen, ami az önzetlenségről és a segítségről szól. A legfontosabb üzenete a szeretet és az empátia. A kisvárdai kórház gyermekosztályán dolgozóknak koordinálásival látogatták végig a demecseri önkéntes tűzoltó egyesület tagjai a gyermekosztály több részlegét is, hogy a tűzoltók szétosszák a rengeteg plüssállatot, gyümölcsöket, játékokat a kis betegeknek, s szüleiknek. Így szebbé téve nyolc kis beteg mindennapjait a kórház falai közt.

A rengeteg adomány, amit önkéntes felajánlásokból és vállalkozok támogatásiból gyűlt össze, csaknem forgalmi akadályt képzett a gyermekosztály közlekedőjében felállított karácsonyfánál. Örömben csillogó szempárokból nem volt hiány – feledve minden bánatot és fájdalmat, ölelgették az apróságok a kapott csecse-becseket, számukra értékes kincseket.

Az ünnepekre, ha lehet hazaengedik az apró betegeket, a családi környezetnél gyógyítóbb közeg nem létezik. Viszont, akinek maradni kell családias légkörben, az erre a célra kialakított anyás szobákban töltik a szeretet ünnepét, ahol a szülő a nap 24 órájában ott lehet a gyermekével.


13 önkéntes tűzoltó, akik szemében valódi elszántság és önzetlenség sugárzik. Jöttek, mert úgy érezték, hogy jönniük kell. Társadalmi felelősségvállalás mindazon túl, hogy az év 365 napján ezt teszik munka mellett - pont úgy, mint a hivatásos tűzoltók, csak épp fizetséget nem kapnak érte.

Az új demecseri központtal öt település biztonságéért felelnek. Önálló bevetési egységként bármikor riaszthatók, legyen szó balesetről vagy tűzesetről, ők ott vannak, hogy segíthessenek. Ők egy nagy család és ahogyan mondják: Adni jó, ha adsz, nem kevesebb, hanem jóval több leszel tőle.