KÉK FÉNY
#baleset
#Újfehértó
Tragédia Újfehértónál a négyesen: meghalt egy férfi a balesetben
​Nyílt egyenes szakaszon, jó feltételek mellett történt tegnap késő este az a baleset, amiben egy 65 éves férfi a helyszínen meghalt. Előzetes adatok szerint ő volt a vétlen gépkocsivezető.

A rendőrség közlése szerint, a baleset 2023. augusztus 11-én 20 óra 40 perc körül történt a 4-es számú főúton, Újfehértó közelében a 262-es kilométerszelvényben. A rendelkezésre álló adatok alapján két személygépkocsi - eddig ismeretlen körülmények között- összeütközött. Egy személy meghalt, két személy megsérült.



A roncsokból a nyíregyházi hivatásos és az újfehértói önkormányzati tűzoltók több embert feszítővágó segítségével szabadítottak ki. Helyszíni információink szerint a balesetet okozó személygépkocsi Nyíregyháza felől közlekedett Újfehértó felé, amikor eddig tisztázatlan okokból letért az útról és körülbelül 100 métert félig a padkán közlekedve tett meg, majd hirtelen balra manőverezett a kormánnyal. Valószínűleg a hirtelen kormányzás következtében a gépkocsi áttért a menetirány szerinti ellentétes oldalra és ott frontálisan összeütközött a szabályosan közlekedő gépkocsival.

Az ütközés erejétől az Újfehértő felől közlekedő gépkocsi az árokba csapódott, vezetője olyan súlyosan sérült, hogy a gyors és szakszerű orvosi ellátás ellenére az életét már nem lehetett megmenteni. A vétlen gépkocsiban rajta kívül még egy utas volt, őt amentők súlyos sérülésekkel szállították kórházba. A balesetet okozó gépkocsiban információink szerint csak a gépkocsivezető utazott, őt szintén súlyos sérülésekkel szállították el a mentők.