AKTUÁLIS
#Tornyospálca
#fejlesztések
Tornyospálca, ahol csak ámul az ember
A Szabolcs-Szatmár-Bereg megye északkeleti részén, a Nyírségben közvetlenül a határ mentén fekvő településre jó érzéssel tér vissza az ember. Az itt élők - azon túl, hogy rendkívül barátságosak, vendégszeretők - hazánk egyik legnagyobb gyümölcsöskertjének birtokosai is. A településen jellemzően mindenki mezőgazdasággal foglalkozik.

A település számára kiemelten fontos a fejlesztés, ami jól látható a szépen rendezett, több közparkkal, játszótérrel tagolt, 2 800 fős községben. Tornyospálca polgármestere, Lukácsi Attila László büszkén számolt be az eredményekről a térség országgyűlési képviselőjének, dr. Seszták Miklósnak és a társaságában lévőknek azon az ünnepségen, ahol egy kondipark átadásánál vágták át a nemzetiszínű szalagot.


A polgármester egy újabb helyszínen elmondta, hogy a Községért Közalapítvány révén a Szerencsejáték Service Nonprofit Kft játszótéri eszközök beszerzésére hárommillió forint adományt kapott, amit az önkormányzat pénzbeli és természetbeni támogatásával kiegészítve új, korszerű élményeszközökkel bővült az Árpád téri játszótér. De bővült a Mesekert Óvoda kültéri játékállománya is, valamint az egykori illegális hulladéklerakó rekultiválása után egy új játszóteret is építettek a József Attila utcában.




A település vezetője elmondta még, hogy a 2010-ben saját erőből, saját kivitelezésben épített és berendezett főzőkonyha és étterem felújítására és korszerű eszközök beszerzésére 2017-ben a Nemzetgazdasági Minisztérium csaknem 37 millió forint támogatást nyújtott. Ennek köszönhetően 2018 nyarára a 450 adagos közösségi konyha teljes egészében megújult, új berendezések, főzőtechnikai eszközök, hűtőrendszerek, napelemes egységek és egyéb beruházások valósultak meg.

A település számára elengedhetetlen a múlt megőrzése, ápolása. Nem volt ez másként korábban sem, hiszen az első világháborúban 50 katona halt hősi halált a településen. Emlékükre 1923-ban Felső-Szabolcs legelső hősi emlékművét emelte közadakozásból a falu, amit ebben az évben a Közép- és Kelet-Európai Történelmi és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány támogatásival sikerül felújítani.


A közös séta végén a térség országgyűlési képviselője, dr. Seszták Miklós valamint Lukácsi Attila, polgármester elhelyezte a felújított emlékmű talapzatán az emlékezés koszorúját.


- FrissMédia -