AKTUÁLIS
Töretlen a bizalom - Seszták Miklós duplázik
A ma megjelent kormányhatározat szerint dr. Seszták Miklós újabb két évre kapott bizalmat Orbán Viktor miniszterelnöktől az egyes Kárpát-medencei gazdaságélénkítő programok és összehangolt fejlesztési feladatok, valamint turisztikai fejlesztések koordinációjáért felelős kormánybiztosként. Térségünk országgyűlési képviselője már két éve tölti be ezt a tisztséget.

A jogszabályok értelmében a miniszterelnök két évre adhat kormánybiztosi megbízást, így a kormánybiztosok kinevezése 2 évre szól.

Dr. Seszták Miklós az előző kormányzati ciklusban nemzeti fejlesztési miniszter volt. Kormánybiztosi megbízatása 2018. május 18-tól 2020. május 17-ig szólt, és most újabb két évre kapott bizalmat.

Kormánybiztosként ő látja el a közvetlen európai uniós források és az MFK Magyar Fejlesztési Központ Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság koordinációját, kezeli és koordinálja az egyes határon túli gazdaságélénkítő programokat, ellátja a határon átnyúló és határon túli infrastrukturális és egyéb fejlesztések koordinációját, továbbá a határ menti megyék együttműködésének és összehangolt fejlesztési feladatainak kormányzati koordinációjáért is felel.

- FrissMédia -