KÉK FÉNY
Tömegszerencsétlenség Kisvárdánál - 30 sérült
​Bécsből tartott Kijevbe az az ukrán felségjelzésű busz, ami ma éjszaka eddig tisztázatlan okok miatt az Ajak utáni első körforgalmat figyelmen kívül hagyva nagy sebességgel a földbe csapódott.

A buszon 60 utas volt, közülük 24 könnyű és 4 súlyos sérültet összesen 12 mentőegység szállított négy kórházba.

A vízelvezető árkon keresztül lesodródott az útról egy ukrán felségjelzésű távolsági autóbusz a 4-es főút 316-os kilométerénél, Kisvárda közelében. A kisvárdai hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet, valamint hátsó biztonsági ablakát kéziszerszámokkal betörték, és mentőboard segítségével, a mentőszolgálat munkatársaival közösen három embert kiemeltek az autóbuszból, amelyen több, mint ötvenen utaztak. A helyszínen dolgoznak a társhatóságok is. A főút érintett szakaszát teljes szélességében lezárták a mentés idejére, azóta félpályán megindult a forgalom.

A baleset 2023. július 22-én 2 óra 4 perckor a 4-es számú főúton Kisvárda térségében történt. A rendelkezésre álló adatok szerint egy Záhony irányába közlekedő ukrán honosságú autóbusz lesodródott az útról és az árokba csapódott. A baleset következtében többen megsérültek.

A rendőrség a balesettel érintett útszakaszt teljes szélességben lezárta, a forgalmat mindkét irányból elterelik.

Kérjük a járművezetőket, hogy az utakon fokozott óvatossággal és körültekintéssel közlekedjenek!