AKTUÁLIS
#Felső-Szabolcsi Kórház
#Kisvárdai Jótékony Nőegylet
#decubitus matrac
#jótékony
#összefogás
Több mint félmilliós adománnyal érkeztek a kisvárdai kórházba
Fiatal egyesületként már számos jótékonysági összefogást tudhatnak maguk mögött a 2016-ban alakult Kisvárdai Jótékony Nőegylet tagjai.

Civil egyesületként nem csupán a városi rendezvények szerves részét képezik jelenlétükkel, hanem segítettek már tehetséges fiatalokat, családokat, társadalmi csoportokat, illetve szerveztek kulturális és egészségügyi programokat.

A Kisvárdai Jótékony Nőegylet nevéhez kötődik a Kisvárdai Anna-bál is, melyet tavaly második alkalommal rendeztek meg, természetesen jótékony céllal.

„Második bálunk kedvezményezettje a Felső-Szabolcsi Kórház, azon belül a Krónikus Osztály lett, ahol a hetekig, hónapokig, vagy akár évekig ágyban fekvő betegek mindennapjainak komfortosabbá tételét, az állandó fekvés miatt kialakuló további betegségeik kialakulásának megelőzését kívántuk segíteni” - mondta Lénárt Andrásné. A Nőegylet elnök-asszonya az adományok ünnepélyes átadásán arról tájékoztatott, hogy a bál 450 ezer forintos bevételével nem elégedtek meg, így a strandon történő masszázs-szolgáltatásaikkal, illetve Ruhabörzéjük bevételeivel további százezer forinttal egészítették ki a jótékony célra szánt összeget, melyből 12 darab decubitus matracot vásároltak.

A kórház főigazgatója Hegyi Henrik D. maga és a Krónikus Osztály főorvosai, nővérei nevében hálás szívvel köszönte meg az ápolást nagyban segítő eszközöket, illetve bejelentette, hogy a kórház saját büdzséjéből további 50 darab ilyen matracot vásárol, mellyel már majdnem teljes egészében kicserélhetik az érintett osztály fekvőfelületeit.

Leleszi Tibor, Kisvárda polgármestere elismerését fejezte ki a Nőegylet tagjai részére, és büszke polgármesterként titulálva magát a nőegyleti munka összefogásának eredményét és sikerességét állította példaként minden civil szervezet, egyesület elé.

Az 550 ezer forint értékű matracokat a polgármester, a főigazgató, az osztályvezető főorvosok és nővérek saját maguk vitték fel a Krónikus Osztályra, ahol az egyiket már akkor „szolgálatba” is állították, s melyet a főigazgató és a város első embere ki is próbált.

- Friss Média -

Fotók: FSZK/Szarvadi Péter