SPORT
Labdarúgás
#női kézilabda
#vereség
#Ferencváros
#Kisvárda
#kézilabda
Tisztesen helytállt a Kisvárda a sérülésből felépült két klasszisát is bevető Fradi ellen.
A pofon fájhatott, a vereség annyira nem

Kedves fogadtatásban volt része a kisvárdai női csapatnak az esztendő utolsó, az Európa-bajnokságot követő első bajnoki mérkőzés előtt. A kezdést megelőzően a házigazda ferencvárosiak nemcsak saját soraikból köszöntötték azon játékosokat, akik részt vettek a svédországi Eb-n (a távollévő holland Danick Snei­der nélkül is voltak bőséggel, jelezve, hogy milyen komoly erőpróba vár az újoncra péntek este), hanem a kisvárdaiak szerb reprezentánsát, Marina Dmitrovicsot is, aki cserében a meccs első gólját szerezte.

Derekas helytállás

Jutott a virágcsokrokból Szucsánszki Zitának és Kovacsics Anikónak is, holott ők sérülés miatt kihagyták a skandináv kalandot, de a zöld-fehérek klubvezetői nyilván sejtették, hogy gólokkal és jó játékkal térnek vissza. Ezzel együtt a kisvárdaiak az első félidőben egészen jól tartották magukat, az elején két góllal is vezettek, majd negyedóra elteltével kétgólos hátrányból kapaszkodtak vissza 7–7-re. Aztán beindult a Fradi, a hazai találatok közé a humoránál lévő, és a zöld-fehér katlanban lila hajjal fellépő Samira Rocha is közbeszúrt egyet-egyet, de a többször is emberelőnyben játszó hazaiak szünetre megléptek négy góllal.

Bátran és Dmitrovics-gólokkal kezdte a második félidőt a Várda, aztán Szucsánszki és Kovacsics igazolta, hogy mennyivel másabb lett volna a válogatott, ha ők is rendelkezésre állnak az Eb-n. Négy–nullás rohamával megnyugtató, hétgólos előnye lett a Fradinak, a különbségen az ellenfél falában rendre megjátszható beállós, Tarjányi Szilvia szűkített. A lövősorból leginkább csak Dmitrovicsnak volt esélye gólt szerezni, de ő mintha elkedvetlenedett volna a végére a védőktől kapott sok, olykor megtorlatlanul hagyott pofontól. A vereség azonban nem volt ennyire fájó, Marija Gedroit a legvégén értékesített hétméteresével egészen elfogadhatóvá vált a különbség.

Női NB I.: 9. forduló

Ferencváros–Kisvárda Master Good SE

32–25 (15–11)

Elek Gyula Aréna, 800 néző, v.: Altmár, Horváth M.

Ferencváros: Szikora - Lukács V. 2, Hornyák D. 3, Szucsánszki 7, Mészáros R. 3, Pena 5/2, Schatzl 2. Csere: Bíró B. (kapus), Szekeres K., M. Jovanovics 4, Kovacsics 5, Szarka A. 1, Monori, Faluvégi. Edző: Elek Gábor. Kisvárda: Dzsukeva - Mihovics 2, Dmitrovics 5, Szabó V. 3, Smid, Rocha 7, Kucherova 2. Csere: Puscas (kapus), Gedroit 3/2, Tarjányi 3, Dudás G., Bízik B., Vukojevic. Megbízott edző: Dévényi János.

Az eredmény alakulása: 4. perc: 1–3, 8.: 4–5, 15.: 7–7, 21.: 10–7, 25.: 14–9, 39.: 19–16, 45.: 24–17, 53.: 29–21. Kiállítások: 8, illetve 12 perc. Hétméteresek: 3/2, illetve 3/2.

Elek Gábor: - Meglepett bennünket a Kisvárda jó játéka, mi viszont nem azon a színvonalon kézilabdáztunk, ahogyan valójában tudunk.

Dévényi János: - Kezdjük elfelejteni azt a forgatókönyvet, amikor rendre rosszul kezdtük a mérkőzéseket. Látszik a csapaton Mátéfi Eszter szakmai igazgató munkája, a jövőre nézve biztató teljesítményt nyújtottunk.


Forrás: kisvardaikezi.hu