KULTÚRA
#Till Attila
#Tiszta szívvel
#Bronz Piramis díj
#Amerikai Filmakadémiai díj
Till Attila filmje újabb rangos elismerést kapott
Lassan új szintre emeli a díjgyűjtést a Tiszta szívvel, amely ezúttal Egyiptomban diadalmaskodott.

Itt az újabb szenzációs Tiszta szívvel-siker: Tilla rendezése nyerte a legjobb első vagy második filmért járó Bronz Piramis díjat tegnap este a kairói filmfesztiválon.

Ünnepélyes díjátadóval végződött tegnap este a kairói operaházban a 38. alkalommal megrendezett seregszemle, mely az arab térség legrégebbi és máig egyetlen A-kategóriás nemzetközi filmfesztiválja. A több mint 200 alkotást felvonultató rangos filmünnep zsűrije a Tiszta szívvelnek ítélte a legjobb első vagy második filmet illető Bronz Piramis díjat. Fenyvesi Zoltán főszereplő személyesen vette át a trófeát. A nemzetközi zsűri elnöke Christian Petzold (Phoenix bár, Barbara, Jerichow, Yella) német forgatókönyvíró-rendező volt. A kairói filmfesztiválon tíz évvel ezelőtt díjaztak utoljára magyar alkotást.

A kerekesszékes bérgyilkos bandáról szóló Tiszta szívvel világszerte kiemelkedő siker, Szerbiában, Luxemburgban, Amerikában, Németországban, Görögországban és Franciaországban is díjazták szakmai zsűrik és a közönség egyaránt. Az akcióvígjáték az Oscar-díjas Saul fiá-t gyártó Laokoon Filmgroup produkciójában készült. A hazai mozikban mintegy 30 ezer néző váltott már rá jegyet.

Tilla filmje Magyarország hivatalos Oscar nevezettjeként az Amerikai Filmakadémia díjáért s indul.


Forrás: mozi.24.hu