KULTÚRA
Gasztro
#Kisvárda
#szabadtér
#bográcsozás
#főzőverseny
#zsűri
Tessék, ezek a kisvárdai főzőverseny szabályai!
Már 25 éve, minden évben a bográcsoké a főszerep, azon a főzőversenyen, amit Kisvárda Város Önkormányzata, a Kisvárdai Várszínház és Művészetek Háza és a Kisvárdai Kulturális Egyesület közösen szervez. Ebben az évben, augusztus 20-án reggel 9 órakor gyújtanak a bográcsok alá, hogy ki-ki megfőzze élete legjobb ételét.

A rendezvény, azon túl, hogy az együttlét örömét biztosítja, a magyar konyha hírnevének öregbítésére s a nyár megünneplésére is kiváló alkalmat nyújt.

Tudnivalók:

A főzés (sütés) ideje: 2018. augusztus 20-án 9 órától 12 óráig tart, helyszín: a Kisvárdai Várszínház és Művészetek Házának parkja (Flórián tér). Az ételkészítés valamennyi kellékéről és hozzávalójáról a versenyzőknek kell gondoskodni. Főzni-sütni, csak gázzal lehet!

A csapatoknak minimum 15 kisadag és 3 normál adag ételt kell elkészíteniük. A kisadagok kóstolójegy ellenében kerülnek kiosztásra, a normál adagok pedig a zsűri asztalán végzik. Ugyanakkor, a főzött (sütött) mennyiségnek nincs felső határa! A zsűri értékeli az egyéni ízeket és a stílszerű tálalást!

A zsűri munkáját 12 órától 13 óráig végzi. Eredményhirdetés várhatóan 13.15-kor lesz.

A FrissMédia élőben követi majd az eseményeket!