KÉK FÉNY
Teljesen kiégett a csengersimai ház
Szerdán hajnali háromkor a szomszéd vette észre a füstöt. Először nem gondolt rosszra - cigifüstre gyanakodott -, és visszafeküdt aludni. Ám öt perc múlva riadtan tapasztalta, hogy a füst egyre nagyobb és valami egyre hangosabban pattog. Ekkor már a szomszéd háza lángokban állt. A két felnőtt a négy gyermekével kétségbeesve menekült a pokoli tűzből.

A lángok pillanatok alatt terjedtek át a családi ház többi részére, az épületet teljes egészében felemésztve. A pusztításra jellemző, hogy a tetőszerkezet is a tűz martaléka lett. Gyakorlatilag totálkárossá vált a családi ház. A fiatal házaspár gyermekeivel bérelte a házat, most a rokonoknál találtak menedéket.

Egyik, a nevét elhallgatni kérő szomszéd azt mondta, hogy a családi ház tulajdonosa gyújtogatásra gyanakszik. A FrissMédia úgy tudja, hogy vizsgálat indult a tűz keletkezés okának megállapítására.

Rutkai-Dér Vivien, a katasztrófavédelem szóvivője lapunknak elmondta, hogy a tűz a csengersimai családi ház mosókonyhájában keletkezett tegnap hajnalban. Az esethez a fehérgyarmati és mátészalkai hivatásos tűzoltók, valamint a csengeri önkormányzati tűzoltók vonultak. Az egységek kiérkezésekor teljes terjedelmében égett a családi ház. Az épületben lakók az ingatlant elhagyták, személyi sérülés nem történt. Az egységek három gyorssugárral fékezték meg a lángokat. Az áramszolgáltató az ingatlant leválasztotta a hálózatról. Az épület lakhatatlanná vált, az ott lakók rokonoknál helyezkedtek el.

- FrissMédia -