AKTUÁLIS
#kemecse
#uszoda
#seszták miklós
#nfm
Tanuszoda épül a szabolcsi Kemecsén
Kemecse – Tanuszoda épül Kemecsén, a 369 millió forint értékű beruházás alapkövét pénteken helyezték el a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei kisvárosban.

Az eseményen dr. Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter beszédében elmondta, a tanuszoda építése – a jövőben felépítendő börtön mellett – az egyik legjelentősebb fejlesztése Kemecsének.

Egy új, sportolásra alkalmas épülettel és közösségi térrel fog gazdagodni a város – hangsúlyozta a miniszter, hozzátéve, a beruházás hozzájárul a környék lakóinak, köztük elsősorban a gyerekek és az idősek egészségének megőrzéséhez.

A kemecsei tanuszoda a nemzeti köznevelési infrastruktúrafejlesztési program keretében, kormányzati támogatással készül el 2017 februárjáig.

Boros Anita, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) vagyonpolitikáért felelős államtitkári feladatait is ellátó, vagyongazdálkodásért felelős helyettes államtitkára beszédében emlékeztetett, a kormány 2014 februárjában kötelezte el magát a program végrehajtása mellett, a 78 érintett településen tantermeket, tornatermeket, uszodákat és komplett iskolákat építenek fel.

Országosan tíz beruházás már elkészült, negyvenöt esetében pedig tart a kivitelezés – tette hozzá a helyettes államtitkár.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében Aranyosapátiban, Nyírbogáton, Csengerben és Fehérgyarmaton kezdődtek el a munkák, utóbbi két városban épül a kemecseihez hasonló tanuszoda. A 369 millió forintból, az általános iskolával szemben felépülő létesítményben egy tanmedencét és egy 25 méter hosszú, feszített víztükrű medencét alakítanak ki.
A beruházást teljes egészében költségvetési forrásból finanszírozza az NFM.

– MTI –