KULTÚRA
Gasztro
#szusiburger
#Japán
Szusiburger - a japánok megint kitaláltak valamit
Ha a japán konyháról van szó, legtöbbünknek a szusi ugrik be. A könnyeinket beindítóan csípős zöld tormás, ecetes rizses és többnyire (nyers) halas étel népszerűsége egyre csak nő szerte a világon. Ideje volt hát újítani.

A trendekhez, úgy tűnik, a szusinak is alkalmazkodnia kell. Bár a hagyományos változat sikere töretlen, új láz hódít: a szusiburger. Ha szeretjük a hamburgert is és a szusit is, miért kellene választanunk a kettő között? Ez lehetett az alapkoncepció - vagy az, hogy az utóbbi években a hamburger is bekerült a gasztronómiai elitbe. A prémium burgereket díjnyertes éttermek kínálják. Így a fúziós konyha korában csak várni kellett arra, hogy mikor egyesül a két dolog. Hát megtörtént.

Igaz, már korábban is próbálkoztak vele, de nem lett olyan nagy siker, mint mostanában. Az interneten megindult a szusiburgerek posztolása, így az őrület megállíthatatlan. Persze, ahogy szusiból is rengeteg fajta van, úgy szusiburgerből is. Van, amiben hús van, van, amiben hal vagy a tenger más gyümölcse - a kombinációs lehetőségek szinte végtelenek.

Képeinken láthatnak néhány igen ínycsiklandó, szaftos példát erre, a teljesség igénye nélkül. Nehéz lesz felülmúlni a látványt, bármi is lesz a vasárnapi ebéd.



- FrissMédia -