KÉK FÉNY
#szeszfőzde
#haláleset
Szörnyű tragédia egy nyírmihálydi szeszfőzdében: két ember meghalt
​Csütörtökön Nyírmihálydiban, egy, a településtől messzebb lévő szeszfőzdében két ember halt meg feltehetőleg gázmérgezésben. A kiérkező mentők már csak a halál beálltát tudták megállapítani.

A tragikus balesetben a szeszfőzde tulajdonosának negyven év körüli fia az egyik áldozat, a másik pedig egy 43 éves takarítónő. Andrea egyedüliként tartotta el a családját, mivel párja súlyos tüdőbeteg. A mindenki által tisztelt családanya két kisgyermeket és a felnőtt lányát hagyta félárván. Az élete a család volt: éjjel-nappal dolgozott, hogy szerény, de tisztes életet biztosítson gyermekeinek és a nagybeteg férjének.

Rutinfeladat volt, számtalanszor csinálták már - mondja az egyik falubeli. Nem tudják, hogy mi történhetett. Annyit tudni, hogy a tulaj fia és a nő az egyik tartályt akarták kitakarítani, amiben valószínűleg szőlőből származó, erjedésben lévő massza lehetett.

Az oxigénhiányos környezet eleve veszélyes, de ha ez például metángázzal telített gyilkos elegyet alkot, halálhoz vezethet.

Azt, hogy mi történt, a szakértők fogják kideríteni. Jelenleg munkahelyi balesetként kezelik az ügyet, de a rendőrség ezzel párhuzamosan elrendelte a nyomozást foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés bűncselekmény gyanújával.

Aki foglalkozási szabály megszegésével más vagy mások életét, testi épségét vagy egészségét gondatlanságból közvetlen veszélynek teszi ki, vagy testi sértést okoz egy évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. Azonban ha a gondatlanság halált eredményez, akár 5 év is lehet a büntetése.

A családi vállalkozás tulajdonosa információink szerint két éve meghalt, így fia vitte tovább a napi teendőket.

A baleset körülményeit a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Foglalkoztatási, Foglalkoztatás-felügyeleti és Munkavédelmi Főosztály is vizsgálja.