AKTUÁLIS
Szörnyethalt három ember a nyírbátori robbanásban
Esélye sem volt a karbantartást végző három munkásnak, akik egy fermentáló betontartályban haltak szörnyet, amikor az ott felgyülemlett gáz eddig tisztázatlan körülmények közt berobbant. A robbanás a tartály betonfedelét megemelte, ami aztán darabokra törve hullott vissza a munkásokra.

Portálunk elsőként számolt be róla, hogy ma kora délután hatalmas robbanás rázta meg a Nyírbátor határában lévő biogázüzemet. A helyszínen szerzett információink szerint három munkás éppen az egyik tartályban végzett karbantartást, egyesek szerint takarítást, amikor bekövetkezett a robbanás. Mások szerint éppen hegesztettek.

A helyszínre két mentőhelikopter és négy földi mentőegység érkezett, valamint a katasztrófavédelem több egysége, köztük egy emelőkosaras kocsi is. Két munkást azonnal megtaláltak, míg harmadik társuk felkutatásra kötelekkel ereszkedtek le a mentést végző szakemberek.

Sajnos az életüket már nem tudták megmenteni. A tartályban egyébként 30-40 centiméter magasságban iszap is van - valószínűleg ezt akarták kitakarítani. Egyesek szerint annak kicsi a valószínűsége, hogy hegesztési munkák folytak a zárt tartályban. Úgy tudjuk, hogy az egyik munkás, aki életét vesztette, erős dohányos volt.

A család a helyszínen tudta meg, hogy egy nő a két testvérét és a fiát vesztette el a balesetben.

A vizsgálat jelenleg is folyik - a területet hermetikusan lezárták, hiszen nagyon sok kérdésre kell megtalálni a válaszokat, melyek talán segítenek tisztázni a három ember életét követelő baleset körülményeit.

Közben a cég közleményt adott ki. Ezt szó szerint idézzük:

A Bátor Trade Kft. biogázüzemének területén a soros takarítási-karbantartási munkálatokat végezte egy külső vállalkozás munkacsoportja. A nem működésben lévő fermentor takarítása volt a feladatuk. A munkavégzés közben valamilyen szikra keletkezhetett és a helyiségben lévő minimális mennyiségű, de robbanásveszélyes metán gáz és oxigén keveréke felrobbant. A hőhatás reakcióba lépett a falra lerakódott kén-dioxiddal, ami nagyon gyorsan fulladásos halált okozhat. A robbanásnak három halálos áldozata van. Egyelőre a körülmények tisztázatlanok. A vizsgálat folyamatban van. A Bátor Trade Kft. vezetői és tulajdonosa részvétét fejezi ki az áldozatok családtagjainak

- FrissMédia -