KÉK FÉNY
#Nagycserkesz
Szörnyethalt a gépkocsi vezetője Nagycserkesznél
Megdöbbentő részletek derültek ki a ma délutáni halálos balesetről. Szemtanúk szerint a gépkocsi 45 éves férfi vezetője agresszív előzésbe kezdett egy kanyar előtt, ott ahol tiltó tábla és záróvonal is van. A férfi az ütközéskor azonnal meghalt, a feleségét válságos állapotban szállították kórházba.

A házaspár Nyíregyháza irányából közlekedett Nagycserkesz felé, amikor egy ifát kezdett el előzni egy személygépkocsi annak ellenére, hogy a kanyar nem belátható, záróvonal és tiltó tábla is ki van helyezve, előzni tilos. A férfi előzés közben az első ütközést még elkerülte, majd gázt adott és ismételt előzésbe kezdett. Szemtanúk szerint villogott a fénykürttel, az Ifa lehúzódott amennyire tudott, azonban a személygépkocsi a csúszós úton megpördült és valósággal beleszállt a szabályosan Nyíregyháza irányába közlekedő kisbusznak.

Az ütközés ereje olyan nagy volt, hogy a személygépkocsi hátulja és a hátsó üléssor csaknem teljesen eltűnt. Mivel enyhén oldalirányú volt az ütközés, hihetetlen erők szabadultak el. A személygépkocsi két utasának szinte esélye sem volt, hiszen az oldalirányú elmozdulás és ezáltal a nyakra, fejre ható erők ellen semmi nem véd. A férfi szörnyethalt, feleségét válságos állapotban emelték ki a tűzoltók a gépkocsi roncsaiból.

Időközben a tragédia helyszínére érkeztek a hozzátartozók. A meghalt férfi lánya édesapja kabátját szorongatva keresi a kérdésekre a választ: hova siettél? A választ senki nem tudja..., de tény, hogy valaki ma nem ért haza szeretteihez, mert meggondolatlan döntést hozott; ott előzőtt, ahol nem lenne szabad.

A police.hu közlése szerint: halálos kimenetelű közúti közlekedési baleset történt 2022. november 5-én 15 óra körül a 36-os számú főút 41. kilométerszelvényében Nagycserkesz közelében. Az eddigi adatok szerint az egyik útkanyarulatban egy Nagycserkesz irányába tartó személygépkocsi eddig tisztázatlan okból eredően frontálisan összeütközött a vele szemben Nyíregyháza felé közlekedő kisbusszal. A baleset következtében a személygépkocsival közlekedő 45 éves tiszaeszlári férfi olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. Az ütközés következtében mindkét jármű összeroncsolódott, a rendőrség a műszaki mentés és a helyszínelés idejére az érintett útszakaszt teljes szélességében lezárta.