NAGYVILÁG
Belföld
#Magyarság Háza
#nemzeti összetartozás napja
#Akvárium Klub
Színes volt a nemzeti összetartozás napja Budapesten
Nagy sikerű programokkal folytatódott hétfőn a Nemzeti Összetartozás napjának rendezvénysorozata a főváros szívében, az Erzsébet téren. A szervező a Magyarság Háza volt.

Délelőtt a felnőttek a Nemzet és Közösség konferencián vehettek részt, míg a gyerekeket a Szent György Lovagrend Katonai Hagyományőrző tagozata vonta be műsorába. A kicsiket később Sebestyén István mesemondó is szórakoztatta, az előtérben pedig megcsodálhatták a solymászok madarait is.


Sebestyén István mesemondó

Sebestyén István mesemondó

A délutáni program a Forrófalvi Hagyományőrző Táncegyüttes (Erdély) műsorával kezdődött. Moldvai táncokat adtak elő és bevonták a lelkes közönséget is.

Forrófalvi Hagyományőrző Táncegyüttes (1)

A legnépszerűbb program az első naphoz hasonlóan - akkor a Székely irodalmi humorest tetszett nagyon a közönségnek - a Volt Lokálban, az Akvárium "különtermében" zajlott. A marosvásárhelyi születésű Kulcsár-Székely Attila színművész Nyírő József: Halhatatlan élet című darabját adta elő.

Kulcsár-Székely Attila
Kulcsár-Székely Attila

Este még két koncert volt - az erdélyi No Sugar és a felvidéki Rómeó vérzik zenekarok mutatkoztak be nagy sikerrel.

No Sugar együttes
No Sugar együttes

A programok közt beszélgettem a külhoni ételek és italok vásárára érkezett árusokkal. Talán a forgalommal nem voltak nagyon elégedettek, de ennél fontosabbnak érezték, hogy jelen vannak ezen a jelentős eseményen és megismertethetik portékáikat. Elmondták: nagyra értékelik a magyar kormány támogatását, amely sok esetben a kisvállalkozásokat is segíti.


Potápi Árpád János államtitkár a külhoni ételek és italok vásárán
Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár a külhoni ételek és italok vásárán