SPORT
#Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség
#Szikszai Róbert
#Év egyetemi sportolója
Szikszai Róbert az Év egyetemi sportolója lett
Több mint hetven felsőoktatásban tanuló fiatal, köztük a tajvani Universiadén bronzérmet szerző Szikszai Róbert, a Nyíregyházi Sportcentrum dobóatlétája érdemelte ki az idén az Év egyetemi sportolói elismerést.

A Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség múltheti díjátadóján az év legeredményesebb egyetemista és főiskolás sportolóinak járó érmeket azok vehették át, akik 2017-ben a wroclawi Világjátékokon és felnőtt világbajnokságokon aranyérmet szereztek. a nyári Universiadéról és a samsuni Siketlimpiáról éremmel tértek haza, illetve az Európai Egyetemek Bajnokságán az első három hely valamelyikén végeztek.

A tajvani öt magyar aranyérmes közül hárman - Baji Balázs (110 m gát), Kreiss Fanni (tőr egyéni) és Szatmári András (kard egyéni) - személyesen vették át a díjat, míg az arizonai egyetemen tanuló Olasz Anna, aki a 10 kilométeres nyíltvízi úszásban szerzett aranyérmet, valamint a kard egyéniben győztes Márton Anna nem tudott részt venni az eseményen.

Az ünnepség díjazottai között volt az atléták részéről az ezüstérmes Gyűrkés Viktória és a két bronzérmes Kozák Luca, valamint Szikszai Róbert is.

Szabó Tünde az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportért felelős államtitkára köszöntőjében kiemelte, az ünnepeltek nemcsak a sportban sikeresek, hanem olyan fiatalok, akik a felsőoktatásban is élen járnak, így mindamellett, hogy nap mint nap edzik fizikumukat, fontosnak tartják, hogy a szellemükkel is ugyanezt tegyék.

Az egyetemi és főiskolás sportolók 2017-ben az egyes világversenyeken kimagaslóan teljesítettek, a tajpeji Universiadén pedig az elmúlt ötven év egyik legkiemelkedőbb szereplésével zárt a magyar egyetemi csapat. A sporteseményen 140 sportoló vett rész, 14 éremmel (5-5-4) és 111 ponttal az éremtáblázatban a 14. helyen végeztek, ezzel az elmúlt 50 év legsikeresebb szereplését érték el.

-MTI/MASZ/Frissmédia-