AKTUÁLIS
#felújítás
#Várday Kata Református Általános Iskola
#Gimnázium és Kollégium
Szépen alakul Várday Kata új ruhája Kisvárdán
Tavaly szeptember végén kezdődött el a kisvárdai Várday Kata Református Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium új gimnáziumi épületszárnyának és tornatermének építése. Az elmúlt közel nyolc hónap alatt, mára az intézmény látványos épületmonstrummá nőtte ki magát, mely hamarosan új lehetőségek tárházát nyitja meg az itt tanuló diákok számára.

„Az építkezési munkálatok lebonyolítását a Barati-Dósa Kft. végzi, akik odaadó és fáradtságos munkája által a már meglévő gimnáziumi épületünk külső hőszigetelése és a nyílászárók cseréje is megtörtént. Az épülő részben ma már állnak a falak, kialakításra kerültek a tervezett helyiségek, folyamatban van a nyílászárók behelyezése és elkezdődtek a villanyszerelési munkálatok, valamint a fűtés- és vízrendszer kiépítése.” - kezdte tájékoztatóját Ivánné Nagy Erzsébet Bernadett.

Az igazgatónő elmondta továbbá, hogy az iskola színvilága is megújult, mely egységet teremt majd a két épületrész között, továbbá kiemeli az épületet a hétköznapi látványképéből, ezáltal a vidámság és az élettel teli iskola képét mutatja majd. „Hálásak vagyunk Istennek azért, hogy az újonnan felvett fiatalok már ebben a modern, funkciójában a minőségi oktatást támogató, szép, igényes és kulturált közegben kezdhetik meg, illetve folytathatják tanulmányaikat szeptembertől.

A „Refi” tehát nem csak nevében, (Várday Kata Református Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium), hanem külsejében és belsejében is megújul, miközben az oktatás magas színvonala változatlan marad.

- Friss Média -