AKTUÁLIS
#Nyírbogát
#Bogáti Forgatag
#rendezvénysorozat
Száz postagalamb hirdette Nyírbogát sikerét a Bogáti Forgatagban
A rendezvénysorozatot Nyírbogát Nagyközség Önkormányzata 2005-ben indította útjára. Hagyományosan ekkor adják át a település elismeréseit is. Nem volt ez másként szombaton sem. A fergeteges bulit követően vasárnap, immáron második alkalommal rendezik meg a fogathajtó lovasversenyt, ahol több tucat fogat mutathatja meg ügyességét, látványos lovas bemutatóval színesítve.

Szombaton 18 órától a színpadot Bunyós Pityu, Oláh Gergő produkciója népesítette be, ezt követően adták át a nagyközség díjait, majd következett a tombolasorsolás, amit a Hooligans élő koncertje követett. Az estet hatalmas tűzijátékkal zárták.

A Bogáti Forgatag fontos eseménye, hogy évről évre ezen a napon adják át az elismeréseket, olyan embereknek, akik sokat tettek a településük érdekében és szintén ezen a napon adják át a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Közgyűlés által adományozott Bronz Emlékérmét is.

A díjakat dr. Simonné dr. Rizsák Ildikó polgármester, valamint Bereznyákné dr. Bényei Bernadett jegyző adták át. A színpadra elsőként a tanulmányi és sport versenyeken kiemelkedő teljesítményt nyújtó tanulók és az őket felkészítő pedagógusok léphettek fel. Somlyai Lászlóné, Uri Izabella Dóra, Petrohán Zoltán, és Bégányi Ábel vehették át az elismerést.

Elismerték a polgárőrök munkáját is

Papp Erzsébet Ágnes, Jaczina Zsolt, Horváth Sándor, Pálvölgyi Miklós János a település biztonságáért végzett önzetlen szolgálatáért Nyírbogát Nagyközség Közbiztonságáért elismerésben részesült.

Ebben az évben Nyírbogát Nagyközségért Emlékérem-díjat vehetett át Pálné Kósa Katalin, aki Nyírbogát Nagyközség érdekében több éven keresztül végzett kiemelkedő közéleti munkát.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Közgyűlés Bronz Emlékérme elismerést kapott Almási Katalin, Baracsi Lajosné, valamint Müller Istvánné és Csák István.

31 éve a település háziorvosa

2019. július 1-én a Megyeháza Dísztermében, a Semmelweis napon dr. Rizsák Ildikó családorvos is átvehette a Címzetes főorvosi címet. Ennek apropóján Nyírbogát Nagyközség Önkormányzatának képviselő-testülete a több mint három évtizedes családorvosi munkájának elismeréseként – nem kis meglepetést okozva – elismerő plakettet adományozott dr. Simonné dr. Rizsák Ildikónak.

A rendezvény egyik ikonikus jelenete volt, amikor 100 postagalamb szállt az égbe így adva tudtul a nagyvilágnak a Bogáti Forgatag sikerét. Ebben az évben Bacskai József gazdasági ügyekért felelős helyettes államtitkár, Seszták Oszkár, a megyei közgyűlés elnöke, dr. Polgári András kormányhivatal főigazgatója, dr. Simon Miklós országgyűlési képviselő, Rizsák Ildikó polgármester engedte szárnyára a 100 galambot. A szervezők, mint mondták:

A galamb a béke, a harmónia, a tisztaság jelképe. Ennek szellemében küldjük üzenetünket a nagyvilágba, s viszik a galambok Nyírbogát jó hírnevét.

Fotó: Bakos Zsolt